SP Tweede Kamerleden bezoeken Capelle Oostgaarde


CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20080623 -- Op maandag 30 juni brengen de SP-Kamerleden Paulus Jansen, Hans van Leeuwen en Sadet Karabulut een bezoek aan de Hoeken- en Diepenbuurt in Capelle Oostgaarde. De Kamerleden zullen in de middag de buurt in gaan om met verschillende mensen te spreken. Aansluitend organiseert de SP een bewonersavond, waar de buurtbewoners in gesprek kunnen gaan met de Kamerleden over hun buurt. Deze avond begint om 20:00uur en wordt gehouden in "de Trefterp" aan het Damsterdiep 58 te Capelle aan den IJssel.

Vorig jaar selecteerde minister Vogelaar 40 wijken die volgens haar een extra steuntje in de rug nodig hebben. Volgens de SP vergeet ze echter dat er nog honderden andere wijken in Nederland zijn waarvoor hetzelfde geldt. Daarom bezoeken verschillende SP-Kamerleden de komende maanden wijken die niet kunnen rekenen op de bijzondere aandacht van dit Kabinet, waaronder de Hoekenbuurt

Eind vorig jaar hield de SP een buurtenquête in de Hoekenbuurt, hieruit bleek dat er nog heel veel te verbeteren is in de buurt. De bewoners beoordeelde hun buurt met een gemiddelde van een 4.8.





SP Capelle aan den IJssel