Slim systeem verhoogt bedrijfszekerheid installaties


BOXTEL, 20080630 -- Legrand heeft een veilig en intelligent automatisch reset systeem ontwikkeld voor de utiliteit en industrie. Dit systeem test een installatie automatisch en schakelt deze opnieuw in wanneer de installatie onnodig uitgeschakeld blijkt. Legrand breidt met dit slimme systeem haar Lexic assortiment uit onder de naam Stop & Go. De Stop & Go verhoogt de bedrijfszekerheid van onder andere CV-installaties, koelcellen, beluchting van vijvers, zwembadverwarming, stalbeluchting, algemene verlichting, pompstations, beveiligingssystemen, telecommunicatieapparatuur en kassasystemen.

In het geval dat een beveiliging uitschakelt na een elektrische fout (aardlekfout of kortsluiting), controleert de Stop & Go herinschakeling van de beveiliging of er geen permanente elektrische- of isolatiefout in het circuit aanwezig is. Indien er geen fout blijkt te zijn, schakelt de Stop & Go de modulair beveiligingscomponenten opnieuw in. Bij een permanente fout waarschuwt de Stop & Go zowel visueel als door middel van een geluidsignaal. Ook kan een melding op afstand doorgegeven worden met behulp van een hulpcontact. Bij de autotestversie wordt de aardlekbeveiliging automatisch periodiek getest. De Stop & Go is alleen geschikt voor vast aangesloten, niet bewegende toestellen.

Ongewenst uitschakelen verleden tijd
De Stop & Go voorkomt ongewenst uitschakelen van installaties en heeft automatische periodieke controle van de aardlekbeveiliging. Het is mogelijk dit reset systeem te monteren op aardlekschakelaars, installatieautomaten en aardlekautomaten. De Stop & Go is leverbaar in twee versies en kent een gebruiksvriendelijke installatie en programmering. De producten zijn voorbedraad en hebben de mogelijkheid voor hangslotvergrendeling en een hulpcontact. Ook heeft de Stop & Go LED-signalering om de uitschakeloorzaak te bepalen.

Technische- en productinformatie
Montage van de Stop & Go is mogelijk voor een aardlekschakelaar 2P, een aardlekautomaat 1P+N, een combinatie installatieautomaat + aardlekelement 2P, een installatieautomaat en een installatieautomaat 1P+N. Ook kan een combinatie van een Stop & Go met een automaat of aardlekbeveiliging uitgerust worden met een hulpcontact, foutmeldcontact, uitschakelspoel of onderspanningsspoel. De Stop & Go is in twee versies leverbaar: De standaard versie 230V, 50Hz en de autotest versie voorzien van periodieke autotest functie, voor aardlekbeveiligingen 230V, 50Hz.

Van Geel Legrand
Van Geel Legrand bv in Boxtel is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. Met een omzet van bijna 4,1 miljard euro en vestigingen in meer dan 60 landen behoort Legrand tot de wereldmarktleider op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken. In Nederland bedient Van Geel Legrand de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie. Of het nu gaat om schakel- en verdeelinrichtingen, datanetwerken, kabeldraagsystemen of schakelmateriaal; de systemen van Van Geel Legrand zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel worden gemonteerd.

Fotobijschrift: De Stop & Go voorkomt ongewenst uitschakelen van installaties.





Van Geel Legrand bv