Startcrash vernielt Astra en raceweekend Kuijer/Reijntjens


DONGEN, 20080630 -- Een aanrijding tijdens de eerste ronde van de zaterdagrace heeft ervoor gezorgd dat Team Divitec Racing het raceweekend in Hockenheim snel wil vergeten. Het Dutch Supercar Challenge-team uit Dongen, met coureurs Carlo Kuijer en Jeroen Reijntjens, viel op zaterdag uit toen een Porscherijder in de hairpin bij Reijntjens naar binnen reed. De daarbij opgelopen schade zorgde uiteindelijk ook voor een uitval tijdens de zondagrace.

Botsing in de hairpin
Jeroen Reijntjens startte goed bij de eerste race op zaterdag. Echter, toen Reijntjens de hairpin achterop het circuit bijna voorbij was, werd hij aangereden door de Porsche van Jan Willems. Die kwam zonder opzet op het gras, nadat het startveld schrok van de botsing tussen een Mosler en een Porsche. Onherstelbare schade aan de rechtersidepod van de Opel Astra GTS was het gevolg.

Gerepareerd op zondag
Toch slaagden de monteurs van Team Divitec Racing erin om de wagen klaar te maken voor de race op zondag. Carlo Kuijer nam het eerste deel voor zijn rekening en reed een goede race. Echter, hij kwam in aanraking met een gespinde Corvette en beschadigde daardoor zijn voorsplitter. Kuijer liet zijn wagen in de pits repareren en vervolgde zijn race. Na 30 minuten nam Reijntjens het van hem over.

Olietemperatuur te hoog
Tien minuten later bleek dat het niet gelukt was om de zware schade van de zaterdagrace afdoende te verhelpen. De olietemperatuur liep namelijk op tot 145 graden Celsius, terwijl die normaal niet hoger mag zijn dan 120 graden. Reijntjens: "Om verdere schade aan de motor te voorkomen, hebben we na 40 minuten besloten om te stoppen met de race. We hadden toen toch al geen kans meer op punten. Bovendien rijden we al over twee weken onze volgende Duitse wedstrijd in Oschersleben."

Teamdrama op maandagochtend
Het dramatische weekend was toen nog niet afgelopen. Op de maandagochtend na de race brandde de teambus van Team Divitec Racing volledig uit, toen een magnetron voor kortsluiting zorgde. De bus was door de familie Reijntjens speciaal geprepareerd voor de coureurs en teamleden om in te kunnen ontspannen. Tijdens het raceweekend in Hockenheim werd het paradepaardje van het team voor het eerst in gebruik genomen, maar ook voor de laatste keer. De bus is nu een brok kool op wielen. Al met al een raceweekend om snel te vergeten.

Vooruitgang door schokdempers
Het weekend was wel goed begonnen voor Kuijer en Reijntjens, met een keurige zesde trainingstijd en een achtste kwalificatietijd. Volgens Carlo Kuijer zijn de nieuwe schokdempers inderdaad een grote vooruitgang: "De nieuwe Koni-schokdempers zijn echt een wereld van verschil. Onze Opel Astra GTS heeft een betere wagenbalans, meer mechanische grip, stuurt beter in en blijft stabieler op de kerbstones. We zijn nu naar schatting twee seconden sneller dan voorheen."

Volgende race in Oschersleben
Op 12 en 13 juli strijkt de Dutch Supercar Challenge neer in het Duitse Oschersleben, op 550 kilometer van het hoofdkwartier van Team Divitec Racing in Dongen. Kuijer en Reijntjens beschouwen Oschersleben allebei als hun favoriete circuit. Er zijn veel bochten en nauwelijks rechte stukken, iets wat de Opel Astra GTS goed zal liggen. Het team hoopt daarom eindelijk meer geluk te hebben en de eerste punten te scoren.

Links:
www.divitec.nl
www.youtube.com/watch?v=LYYAVEGLKzo
www.autosportmarketing.nl
www.supercarchallenge.nl





Autosportmarketing.nl