Unilever NV



Unilever biedt Olympisch bordspel aan bij Plus

26/06/2008 : Op maandag 30 juni start Unilever, Partner in Sport van NOC*NSF, een bijzondere spaaractie bij PLUS. Vanaf dat moment kunnen klanten van PLUS sparen voor olympische spelkaarten om het interactieve olympische dvd-bordspel ' Ga voor Goud' te gaan spelen.

Het spel is een unieke manier om de jeugd spelenderwijs bij sport te betrekken en past daardoor uitstekend binnen de vitaliteitsmissie van Unilever. Met een oplage van meer dan 300.000 spellen en met 90 miljoen kaartjes heeft het spel alles in zich om een groot succes te worden.

Unilever staat voor het toevoegen van vitaliteit aan het leven. Binnen het partnership met NOC*NSF ondersteunt Unilever zowel de topsport als de breedtesport in Nederland en door met `Ga voor Goud' kinderen te enthousiasmeren voor de Olympische Spelen wil Unilever een verdere bijdrage leveren aan de vitaliteit van jeugdig Nederland.

`Ga voor Goud' is een interactief dvd-bordspel, waarmee je olympische medailles kunt winnen door vragen goed te beantwoorden. Het spel is ontwikkeld door Identity Games en is voor EUR 4,95 (winkelwaarde EUR 24,95) exclusief te koop bij PLUS supermarkt. PLUS was al eerder succesvol met de Eredivisiekaartjes en Mystery knikkers van het huis Anubis. Bij het spel horen 150 spelkaarten, waarop foto's staan van olympische helden van nu, met achterop een aan de sport(held) gerelateerde vraag. 15 kaarten zitten standaard bij het spel zodat er direct gespeeld kan worden, de overige 135 kaartjes kunnen klanten van PLUS verzamelen door Unilever-actieproducten te kopen. Ook bij EUR 10 aan boodschappen krijgen ze een set van drie spelkaartjes.

Hoe wordt het gespeeld?

Het spel wordt gespeeld op een olympisch spelbord met pionnen in de vorm van olympische vlammen.
Het doel van het spel is zoveel mogelijk medailles te verzamelen. Alle spelers `rennen' naar de finish om als eerste de olympische vlam aan te steken. Degene met de meeste punten is de winnaar van het spel. Het spel bevat in totaal 1250 vragen die worden gesteld via spelkaarten (450) en via een dvd (800).
Op de dvd staan 200 van de meest memorabele olympische filmfragmenten uit de Nederlandse olympische geschiedenis.