Time : 00:24:02
Date : 30 June 2008
Sender Name: Radionomy

Radionomy heeft al meer dan 400 radio's on line en daarbij zitten nu ook de themawebradio's van de grote Zomerfestivals.

Dankzij Radionomy kan iedereen zijn eigen webradio maken. Gratis en 't is zo gepiept! Om radiomakers in de dop en de luisteraars te kietelen, te inspireren en aan te moedigen lanceren Radionomy en enkele belangrijke partners een mooi boeket met 5 themaradio's rond de grote zomerfestivals.

« Festivals Radio » draait rond alle festivals (de programmering en inhoud ervan evolueren meer mee met festivalzomer). Vier radio's staan volledig in het teken van een festival : "Festival Radio from Werchter", "Festival Radio from Spa", "Festival Radio from Dour", "Festival Radio from Pukkel".

De 1ste radio ging op 26 juni online en alle radio's zullen beluisterbaar zijn tot einde augustus.

De muziekprogrammatie bevat uitsluitend songs van de groepen en artiesten die op deze festivals spelen (hun volledige discografie of 'catalogue') en daarbij komen ook nog sfeerreportages, interviews en noem maar op. De Humo-journalisten zorgen voor elk Festival voor voorbeschouwingen en laatste nieuwsjes over de groepen en artiesten. Twee mediapartners steunen de radio's en zorgen ook voor content : Humo in Vlaanderen en Télémoustique bij onze Franstalige landgenoten. Zij zetten trouwens de Radioplayers ook op hun sites ter beschikking.

MSN België geeft de bekendheid van de radio's een boost via redactionele bijdragen op zijn Home Page, in de ontspanningsrubriek en in MSN Today.
Het initiatief wordt verder gesteund door een reeks adverteerders als Proximus.

Reeds 400 radio's op en met Radionomy.
De site is voor iedereen online sinds 17 april 2008 en nu al werden er meer dan 400 radio's op aangemaakt. Een krachtige zoekmachine en verschillende selectiecriteria zorgen ervoor dat iedereen de radio van zijn of haar smaak of zelfs humeur, vindt. En dus ook zijn of haar favoriete muziek.

De software waarmee men zijn radio kan maken en beheren - de 'Radio Manager' - is nu operationeel en in bèta-test. (Een bèta-tester is een gebruiker die aanvaardt een softwareversie te testen en verslag uitbrengt van zijn ervaringen zodat uiteindelijk een ideale afgestelde eindversie kan worden aangemaakt.) Momenteel kan Radionomy rekenen op meer dan 10.000 ingeschreven bèta-testers en gemotiveerde toekomstige radiomakers. De toegang tot het radio maken zelf wordt progressief toegekend.