Gemeente Rotterdam

Nr. 122

30 juni 2008

EMBARGO TOT 18.30 UUR

Koninklijke Onderscheiding voor Inge Van 't Hoogerhuijs

Mevrouw Inge van 't Hoogerhuijs ontvangt vanavond bij een bijeenkomst van de Internationale Zonta Convention in de Laurenskerk een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Opstelten. Mevrouw Van 't Hoogerhuis wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De overhandiging vindt om 18.30 uur plaats.

Mevrouw Van 't Hoogerhuijs heeft de laatste 16 jaar een grote bijdrage geleverd aan Zonta International. In 2002 nam zij het initiatief om de Zonta International Convention 2008 in Rotterdam te laten plaatsvinden. Als netwerker en lobbyist pur sang was zij als geen ander in staat de vele betrokkenen enthousiast te maken voor dit initiatief. Het bruist deze maand in Rotterdam met allerlei activiteiten rond vrouwelijke zaken, naar aanleiding van de Zonta Convention en dat is mede dankzij de inzet van mevrouw Van 't Hoogerhuijs.

Zij heeft daarnaast een lange succesvolle ambtelijke carrière achter de rug binnen de gemeente Rotterdam. Zij begon in 1962 als voorlichtster bij de Dienst Stadsontwikkeling in Rotterdam. Later werd zij publieksvoorlichtster, beleidsmedewerker voorlichting bij Deelgemeente Centrum Noord en weer later coördinator Externe Betrekkingen bij de dienst Stadsontwikkeling, ofwel 'stadsontwikkelaar'. Altijd was zij in touw en altijd met een niet-aflatende inzet. Van het zorgvuldig inlichten van verontruste burgers die hun woonomgeving zien veranderen, tot het organiseren van communicatie rond complexe en grootschalige gebeurtenissen en projecten, zoals de Kop van Zuid, Randstadrail, Fileplan Regio Rotterdam, Centraal Station.

Het vakmanschap van mevrouw Van 't Hoogerhuijs en haar gevoel voor de stad en de mensen daarin hebben heel veel betekend voor Rotterdam en de omliggende regio. Haar activiteiten, inspirerende inzet en uw bijzondere betrokkenheid maken tot ver buiten Rotterdam grote indruk. Daarom heeft het Hare Majesteit heeft behaagd haar te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam