Persbericht

Tsjechië online Europees kampioen
Nederland en Spanje in de kwartfinale van 'HP Euro 2008 website kampioenschap' uitgeschakeld

AMSTELVEEN, 30 juni 2008 - Tsjechië mag zich kronen tot de online Europees kampioen. In de finale van het 'HP Euro 2008 website kampioenschap' versloegen de Tsjechen afgelopen zondag Frankrijk. Spanje, op het veld nog de sterkste, werd net als Nederland al in de kwartfinale uitgeschakeld.

In dit online toernooi, dat parallel liep aan het voetbaltoernooi, meet HP's Software-as-a-Service team tijdens de wedstrijden hoe goed de websites van de betreffende landen ten opzichte van elkaar presteren. Nederland eindigde in de 'groep des doods' op een tweede plaats, achter de latere finalist Frankrijk. Alleen van Italië werd nipt verloren: 66,25 - 45,55. In de kwartfinale was Nederland echter niet opgewassen tegen de Grieken, die de Nederlanders overklasten (139,49 - 73,78).

Hoogtepunten van het toernooi:
* Gemiddelde website responstijden van het HP-toernooi varieerden van 0,5 tot 4 seconden.
* De totale responstijden varieerden van de snelste (23,79 seconden, Tsjechië) tot de langzaamste (313,45 seconden, Kroatië).
* Slechts vijf van de 19 deelnemende landen lieten responstijden van in totaal onder de 60 seconden zien: België (51 seconden), Finland (52 seconden), Frankrijk (48 seconden), Denemarken en Tsjechië (beide 42 seconden). Nederland bleef steken op een gemiddelde totale responstijd van 90 seconden.
* De websites met de in totaal langste responstijd zijn die van Kroatië (227 seconden), Polen (209 seconden), Zweden (203 seconden), Rusland (173 seconden) en Turkije (116 seconden).
* Ondanks onweersbuien in Duitsland op woensdag 25 juni, lieten de websites van Duitsland en Tsjechië geen ongeregeldheden zien - in tegenstelling tot het televisiesignaal.

Voorbeeld: website monitoringresultaten van de finale tussen Tsjechië en Frankrijk
Zie http://www.hp.com/eur/euro2008

Over HP Euro 2008 website kampioenschap
Alle deelnemende nationale voetballanden deden mee met de top-3 voetbalwebsites uit het land, waaronder die van de nationale voetbalbond. De score van een land werd bepaald door het meten van de snelheid, bereikbaarheid en prestaties van de websites tijdens de betreffende wedstrijden. Het land met de laagste score wint. Het land dat beter presteert dan de ander krijgt 3 punten, de verliezer geen en bij een gelijkspel ontvangen beide landen 1 punt.

Technische toelichting: Software as a Service
De monitoringscampagne maakt gebruik van HP Software-as-a-Service voor HP Business Availability Center (BAC). BAC is een managed service die bedrijven helpt om kosten te reduceren en sneller resultaten te boeken door het beter managen van bedrijfsapplicaties en processen die monitoren wat eindgebruikers doen. BAC levert de vereiste infrastructuur, middelen en expertise die bedrijven nodig hebben om technologieomgevingen met beperkte middelen succesvol te monitoren.

Kijk voor tabellen, meer informatie en de volledige uitslag op http://www.hp.com/eur/euro2008

Over HP
HP maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT infrastructuur behoort HP tot 's werelds grootste IT-bedrijven. HP behaalde wereldwijd een omzet van $ 110,4 miljard over de laatste vier kwartalen, eindigend op 30 april 2008.

Meer informatie over HP (NYSE: HPQ), inclusief links naar RSS feeds, is te vinden op http://www.hp.com/hpinfo/newsroom