Ingezonden persbericht


Persbericht: alterNET Internet BV

TYPO3 Gebruikersdag stevent af op record aantal bezoekers

Dit jaar aandacht aan onder meer de veiligheid binnen TYPO3

Dordrecht, 12 juni 2008. Op 4 juli 2008 vindt de jaarlijkse TYPO3 Gebruikersdag voor Belgische en Nederlandse gebruikers plaats in Utrecht. Marktleiders Netcreators en alterNET Internet zullen een groot aandeel van het programma vullen met actuele thema's als optimalisatie van TYPO3 performance en veiligheid binnen TYPO3. Dit jaar wordt de Gebruikersdag voor het eerst op een door de weekse dag gehouden, hierdoor is het animo zeer groot.

Programma grotendeels bekend
Zo verzorgt senior TYPO3 developer Jigal van Hemert een lezing op de landelijke TYPO3 dag met als onderwerp 'security binnen TYPO3 en TYPO3 extensies'. Een actueel thema nu steeds meer grote organisaties en multinationals kiezen voor dit opensource content management systeem als basis voor webbased applicaties of websites.

De andere acht sprekers zijn inmiddels ook al bevestigd en staan garant voor een sterke mix van TYPO3 techniek en meer community gerichte zaken. Meerdere bekendheden uit de TYPO3-wereld, waaronder twee core-developers van het 4.X team, zullen hun kennis en ervaring komen delen. Met een paar sprekers is de organisatie nog in gesprek is er de hoop het programma nog uit te breiden.

Gezelligheid en kennisdeling op TYPO3 Gebruikersdag Naast het opdoen van kennis is er uiteraard ook altijd uitgebreid ruimte om eens persoonlijk kennis te maken met andere leden van de TYPO3 community en gezellig met elkaar te filosoferen over de toekomst van TYPO3 en open source of je dagelijkse business.

Diverse sponsors maken TYPO3 dag mogelijk
Dankzij hoofdsponsors Netcreators en het CNV en gulle giften van subsponsors alterNET en OOiP hebben we de prijs met maar liefst 30% naar beneden kunnen halen en kunnen we ook nog eens wat leuke TYPO3 goodies uitdelen!

Over TYPO3
Het TYPO3 softwarepakket is in Nederland onder meer in gebruik bij de VARA, TROS, IHC Merwede en het Ruimtelijk Planbureau. Daarnaast wordt TYPO3 door de nationale overheid en gemeentelijke organisaties ingezet. TYPO3 is een opensource content management systeem. Software waarmee eenvoudige tot geavanceerde websites beheerd kunnen worden.

Over alterNET
AlterNET is marktleider in Nederland voor de implementatie van het TYPO3 content management systeem. De fullservice dienstverlener werkte ondermeer voor de VARA, TROS, Erasmus Universiteit, TU Delft, het Ruimtelijk Planbureau, het Verbond van Verzekeraars, en IHC. Naast alterNET zijn er ongeveer 150 bedrijven actief die dit pakket implementeren.



Ingezonden persbericht