Evangelische Omroep

PERSBERICHT nieuw programma Fear Fighters

Hilversum, 30 juni 2008

Fear fighters vecht tegen extreme angsten en fobieËn

Nieuw programma Fear Fighters, vanaf vrijdag 4 juli 2008, 21.53 uur, Nederland 3

Vanaf vrijdag 4 juli start een nieuwe acht-delige serie van het EO-programma Fear Fighters. Daarin gaan elke aflevering drie kandidaten de ultieme strijd aan met hun angst of fobie. Onder deskundige begeleiding van gedragstherapeut Yvette van der Pas en EO-presentator Manuel Venderbos komen de kandidaten oog in oog te staan met hun grootste nachtmerrie of angst. Wie durft de confrontatie aan? Gaan ze hun angst overwinnen? Kijk voor meer info op www.eo.nl/fearfighters <http://www.eo.nl/fearfighters>

Spinnenvrees

In de eerste aflevering zien we Tali, Rico en Priscilla. Zij zijn extreem bang voor spinnen. Zo bang dat het hun hele leven beheerst. Zo krijgt Priscilla (30) al een paniekaanval bij het zien van een spin. Levensgevaarlijk bij het autorijden natuurlijk! Rico (26) komt uit Indonesië en wil op zoek naar zijn roots. Zijn angst voor spinnen houdt hem echter tegen. Wat nu?

Vliegangst

In de tweede aflevering zien we Patrick, Karin en Bas. Zij stappen voor geen goud in het vliegtuig. Zo treint Patrick (19) al tijden door europa als jumpstyle DJ. Een carrière in Azië ligt voor hem in het verschiet, maar daarvoor moet hij wel in het vliegtuig stappen... Bas (26) is helemaal weg van alles wat met vliegtuigen te maken heeft, maar het vliegen zelf vindt hij verschrikkelijk.

Hoogtevrees

In de derde aflevering zien we Cindy, Sander en Mascha. Zij hebben nachtmerries van hoogtevrees. Zo erg dat een keukentrapje al te hoog voor ze is. Cindy (21) komt graag bij haar vrienden, maar zij wonen op de 11de verdieping en dat is een groot probleem. Sander (28) loopt iedere dag een heel eind om op zijn werk te komen, want de stationstrap op Sloterdijk neemt hij absoluut niet. En Mascha (36) gaat graag met haar kinderen wandelen, maar durft de brug voor haar huis niet over te steken.


Noot voor redactie,

Evangelische Omroep