Gemeente Doetinchem

Persbericht 19 maart 2008

Extra steun voor straattheaterfestival BuitenGewoon

Op 4, 5 en 6 juli 2008 treden weer talloze straattheatergroepen op in Doetinchem. Het straattheaterfestival BuitenGewoon ontvangt hiervoor 15.000 euro extra subsidie van de gemeente. Daarmee krijgt het festival een extra impuls. Voor de langere termijn streeft het festival naar samenwerking met andere cultuurevenementen in de regio Achterhoek.

Het alweer vijftiende straattheaterfestival wordt al die jaren georganiseerd door vrijwilligers. De optredens zijn gratis. De organisatie is daarmee sterk afhankelijk van sponsors en subsidiegelden. Met de extra subsidie van de gemeente Doetinchem voor dit jaar kan het festival deze zomer een breed en kwalitatief sterk programma presenteren.

De extra subsidie komt boven op de jaarlijkse subsidie van bijna 30.000 euro. Hiervoor levert de organisatie drie dagen lang gratis toegankelijke optredens van internationale groepen. De nadruk ligt dit jaar op dans en jeugdig talent. De organisatie wil zich daarmee onderscheiden van andere festivals.

Om het festival BuitenGewoon ook voor de langere termijn te garanderen streeft het naar een verdergaande professionalisering en mogelijke samenwerking met andere culturele evenementen in de regio. Deze ambitie sluit ook aan bij de wens van het gemeentebestuur om tot een bundeling van krachten te komen waarmee de culturele agenda en daarmee de toeristisch recreatieve aantrekkingskracht van de Achterhoek kan worden versterkt.