Gemeente Leidschendam-Voorburg


Stedenband Temecula viert jubileum met openlucht concert

13 juni 2008 - Amerika viert elk jaar op 4 juli Independance Day. Dit jaar viert op die datum de stedenband van Leidschendam-Voorburg met Temecula het 15-jarige jubileum met een gratis openlucht concert in de muziekkoepel van Park Vreugd en Rust in Voorburg. Drie lokale bands vullen An American night of music. Grote trekker zijn The Raspers.

Het concert op vrijdag 4 juli begint om 19.00 uur en eindigt rond 22.30 uur. Het belooft een ontspannen openlucht festijn te worden met gevarieerde Amerikaanse muziek, verzorgd door drie Voorburgse bands. Aan het slot van de avond treedt de populaire popformatie The Raspers op. Eerder op de avond is het podium van de muziekkoepel voor de Fly Over Big Band (onderdeel van muziekvereniging St Caecilia) en Dansorkest Eastend Sixteen (onderdeel van muziekvereniging Forum Hadriani). De laatste formatie was eind april nog te zien in het SBS6-programma Hollands Got Talent.

De avond wordt georganiseerd door de werkgroep Temecula en is mede mogelijk dankzij een aantal sponsoren. Tijdens het concert verzorgt Dekkers Catering de dorstige kelen en lege magen.

15 jaar stedenband Temecula
De stedenband tussen Temecula (Californië, VS) en Leidschendam-Voorburg bestaat sinds 1993. Het doel is de ontwikkeling van het (internationale) bewustzijn van de inwoners en medewerkers van de beide gemeenten. Het opbouwen van vriendschappelijke banden, het kweken van begrip voor de wederzijdse culturen en het vergroten en uitwisselen van kennis staan daarbij centraal. Naast de contacten op gemeentelijk niveau zorgen inwoners vanuit de werkgroep Temecula voor invulling van de stedenband, met diverse activiteiten en uitwisselingen. Meer is te lezen op www.temecula.nl.