ProRail

Persbericht

26-06-2008

N50 weekend 4-7 juli afgesloten tussen Hattemerbroek en Kampen Zuid

In verband met voorbereidende werkzaamheden voor de kruising N50 â Hanzelijn bij Kampen zal de N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en de aansluiting Kampen Zuid vanaf vrijdag 4 juli, 22:00 uur tot en met maandag 7 juli, 05:00 uur worden afgesloten voor wegverkeer. Voor het verkeer wordt in beide richtingen een omleiding ingesteld via de A50/A28 (knooppunt Hattemerbroek), de A28 (aansluiting Wezep, 17) en de Kamperstraatweg (N763). Vanaf 7 juli 2008 tot eind 2010 wijzigt bovendien de verkeerssituatie nabij Kampen Zuid. De voorbereidingen voor de kruising van de N50 met de Hanzelijn zijn begin mei gestart. Om een deel van deze werkzaamheden snel en veilig te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk de N50 opnieuw voor een weekeinde geheel af te sluiten voor het wegverkeer.

Gewijzigde verkeerssituatie
Vanaf maandag 7 juli wordt het doorgaande wegverkeer over de N50 nabij Kampen Zuid in beide richtingen omgeleid over de huidige Noordelijke toe- en afrit. Verkeer vanuit Emmeloord richting Kampen Zuid rijdt vanaf 7 juli de bestaande afrit Kampen Zuid voorbij tot aan het nieuw gebouwde viaduct nabij de Slaper en slaat daar rechtsaf. Vervolgens komt dit via een nieuwe rotonde terecht op het bestaande Slaperviaduct en kruist daar de N50. Daarna kan op het kruispunt Venedijk Noord/Niersallee/Europa-Allee de gewenste rijrichting worden vervolgd. Voor verkeer vanaf de Niersallee richting Zwolle geldt dezelfde omleiding over het bestaande Slaperviaduct. Vanuit de richting Zwolle blijft de afslag Niersallee ongewijzigd, evenals de afslag Niersallee naar de N50 richting Emmeloord. Zowel de afsluiting van de N50 als de gewijzigde verkeerssituatie worden met bebording aangegeven.

Door bovenstaande wegomleiding kunnen vanuit de richting Emmeloord de huidige doorgaande rijbaan en de toe- en afritten nabij Kampen Zuid buiten gebruik worden genomen. Hierdoor ontstaat de benodigde werkruimte om de bouw van het spoorviaduct over de N50 mogelijk te maken. De eerste werkzaamheden voor de bouw van het spoorviaduct starten medio juli. De gehele reconstructie van de N50 is na verwachting eind 2010 afgerond.

Hanzelijn
ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.