Gemeente Soest

Depodog Thorbeckestraat

Datum: 30/06/2008

Wijkbeheerteam Soestdijk /'t Hart bindt strijd aan met hondenoverlast

Op vrijdag 4 juli om 14.00 uur wordt bij het grasveld aan de Thorbeckestraat de eerste 'depodog' onthuld door wethouder Krijger.

Een depodog is een afvalbak met een dispenser voor zakjes. Tevens wordt één van de winnende tekeningen van de Zomerschoonactie bekendgemaakt. Deze tekening is overgezet op een bord, dat bij het grasveld aan de Thorbeckestraat wordt geplaatst.

Speerpunten wijkbeheerteam

Het wijkbeheerteam Soestdijk /'t Hart heeft voor dit jaar twee speerpunten gekozen waar ze zich hard voor wil maken:
* meer speelgelegenheid in de wijk

* bestrijding van hondenoverlast.

Informeren, voorzieningen treffen en bekeuren

Wat betreft de bestrijding van hondenoverlast - een doorn in het oog van veel bewoners - heeft het wijkbeheerteam een aantal stappen ondernomen. Als eerste zijn via de gemeente alle hondenbezitters aangeschreven om hen nogmaals te wijzen op de regels in Soest, hen medewerking te vragen en aan te geven dat er een proef start met depodogs.

Daarnaast heeft het wijkbeheerteam uit het wijkbudget zes depodogs aangeschaft. In overleg met de gemeente worden deze geplaatst op aanlooproutes naar uitlaatterreinen. Het wbt hoopt dat hondenbezitters hierdoor gemakkelijker de hondenpoep opruimen, omdat ze deze nu tussentijds kwijt kunnen.

Als laatste: het wijkbeheerteam heeft met de politie afspraken gemaakt over een intensievere surveillance en een lik op stuk beleid. Dat betekent dat er direct wordt bekeurd.

Het wijkbeheerteam hoopt dat de proef met de depodogs slaagt. Wanneer dat zo is, zal ze de gemeente vragen dit op te nemen in haar hondenbeleid. In overleg met hondenbezitters kan dan worden bekeken op welke plekken in Soest depodogs kunnen worden geplaatst.

.