Ministerie van Buitenlandse Zaken

Zambia Dag 2008

30 jun 2008 | Vrijdag 4 juli vindt de Zambia dag plaats in Den Haag. Doel van deze dag is om Nederlandse particuliere initiatieven die actief zijn in Zambia samen te brengen. Het idee hierachter is om de betrokkenen de mogelijkheid te bieden om de verschillende activiteiten op elkaar in te laten spelen en elkaar te laten aanvullen.

Verschillende Zambianen zijn aanwezig waaronder de eerste president van Zambia, Kenneth Kaunda. Deze verkreeg als Zambiaans president veel internationaal aanzien. Vooral zijn beleid van geweldloosheid en non-racialiteit genoot internationaal gezag.

De Zambia dag biedt mensen en organisaties de gelegenheid om te netwerken, hun werk te presenteren, ervaringen uit te wisselen, advies en informatie te vragen, de mogelijkheden te bespreken om elkaars initiatieven aan te vullen en/of te ondersteunen en geïnformeerd te worden over de actuele ontwikkelingen in Zambia.

De nadruk van de dag ligt vooral op de particuliere initiatieven van de deelnemers. Bij de Zambia dag zullen zowel vertrekkend ambassadeur Middeldorp als komend ambassadeur Molenaar aanwezig zijn.

Hoogleraar Bas de Gaay Fortman spreekt de deelnemers toe. Na zijn vertrek uit de Tweede Kamer bekleedde hij een groot aantal bestuursfuncties en hoogleraarschappen, met name op het gebied van de ontwikkelingssamenwerking.

Na de toespraken volgen groepsessies en een informatiemarkt.

De voertaal van de dag is Engels en Nederlands. De locatie is het ministerie van Buitenlandse Zaken, Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag (legitimatie verplicht).

Voor meer informatie over de dag en deelname kunt u contact opnemen met Paulien Boone op Paulien.Boone@minbuza.nl.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Vlag van Zambia
Zie ook

* Relatie met Zambia

* Algemene informatie Zambia