Gemeente Werkendam
BR>

betreft: werkbezoek gedeputeerde Steffens (Provincie Noord-Brabant)

plaats: gemeentehuis Werkendam; excursie; afronding in Sleeuwijk

datum/tijd: vrijdag 4 juli 2008, 13.00 - 15.00 uur

Werkendam, 1 juli 2008

Werkbezoek gedeputeerde Steffens

Op vrijdag 4 juli a.s. brengt gedeputeerde Cora Steffens-van Nieuwenhuizen van de Provincie Noord-Brabant een werkbezoek aan de gemeente Werkendam. Op het programma staan onder meer de verkeersveiligheid bij Nieuwendijk (toe- en afrit A27) en de veertaxi Werkendam - Boven-Hardinxveld - Sleeuwijk - Gorinchem. Ook zal aandacht uitgaan naar de planstudie A27 (incl. Merwedebrug) en de ontpoldering van de Noordwaard. Onderdeel van het werkbezoek is een excursie, waarin onder meer Nieuwendijk wordt bezocht en een tocht met de watertaxi wordt gemaakt.

verkeersveiligheid toe- en afrit A27 Nieuwendijk (westzijde)

Het college van Werkendam heeft onderzoek laten uitvoeren naar maatregelen die de verkeersveiligheid op het kruispunt Zevenbanseweg met de toe- en afrit van de A27 kunnen verbeteren. Wethouder De Jong zal dit onderzoek ter plekke overhandigen aan gedeputeerde Steffens. De provincie is als wegbeheerder van de N322 medeverantwoordelijk voor de verkeersveiligheid op dit kruispunt. Het onderzoek zal ook worden toegezonden aan Rijkswaterstaat Noord-Brabant, die beheerder is van de toe- en afrit van de A27.

veertaxi Werkendam - Boven-Hardinxveld - Sleeuwijk - Gorinchem

De gemeente Werkendam onderzoekt momenteel samen met Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam of de realisatie van een nieuwe veerverbinding tussen Werkendam - Boven-Hardinxveld - Sleeuwijk - Gorinchem haalbaar is. Het Veertaxi-concept, een klein en snel vaartuig dat 30 personen en 20 fietsen kan vervoeren, blijkt het meest kansrijk. Op dit moment worden de kosten en baten in een zogenoemde business case op een rijtje gezet. De provincie zal gevraagd worden het project te ondersteunen.

programma

Het werkbezoek start om 13.00 uur met een bijeenkomst in het gemeentehuis. Vanaf 13.15 begeleiden wethouders Jan Luteijn en Wim de Jong de gedeputeerde tijdens de excursie in de gemeente, inclusief de vaartocht met de watertaxi. Het werkbezoek wordt om 15.00 afgerond in Sleeuwijk.

Mevrouw Cora Steffens-van Nieuwenhuizen (VVD) is sinds 2007 gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant. Zij heeft de portefeuille Mobiliteit en infrastructuur: infrastructuur, multimodale ontwikkeling, tracébesluiten wegen en waterwegen, waterschappen en handhaving. Zij coördineert tevens het programma Bereikbaar Brabant.