Makkers Unlimited


Gestrand in Deurne

Strandplezier gehandicapten op station Deurne

Op 4 juli om 12 uur verbouwt een groep mensen met handicaps station Deurne tot strandpaviljoen `Deurne aan zee'. Mensen met beperkingen willen net als iedereen wel eens een dagje naar het strand. Station Deurne kent echter geen assistentieverlening. Daarom stranden veel gehandicapten op hun reis naar zee.

Op Station Deurne zijn er geen mensen die assistentie mogen verlenen. Bureau Assistentieverlening van de NS biedt op verschillende stations hulp bij het reizen per trein. Een voorbeeld: omdat treinen niet zijn aangepast, kunnen mensen in een rolstoel zonder assistentie de trein niet in of uit.
In Deurne zijn er geen andere mogelijkheden om zonder drempels gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dat maakt het lastig reizen voor mensen met beperkingen.

Begin 2007 heeft de belangengroep van mensen met beperkingen BVG Peelland de NS aangeboden om met vrijwilligers zelf assistentie te verlenen op station Deurne. Ze hebben nog niets gehoord. Na meer dan een jaar wachten, nemen mensen met beperkingen daarom het heft in eigen hand. "Als wij niet naar het strand kunnen reizen, dan leggen we toch zelf een strandpaviljoen aan", aldus Cees Heinemans van BVG Peelland, "sympathisanten uit de hele regio zijn van harte welkom op ons strand".

Op 4 juli, tussen 12 en 14 uur, organiseert een groep gehandicapten met strandspullen een picknick in station Deurne. Voor broodjes en frisdrank wordt gezorgd. Bij de picknick zal tussen 12.30 tot 13.00 gesproken worden door een woordvoerder van BVG Peelland, door politici uit Deurne en door een vertegenwoordiger van de NS.

De actie `Gestrand in Deurne' wordt georganiseerd door BVG Peelland samen met Makkers Unlimited.