Persuitnodiging Presentatie Meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur

02/07/2008 14:11

Gemeente Den Haag

Jetta Klijnsma, wethouder cultuur en financiën, presenteert vrijdag 4 juli om 11.30 u. het concept meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur 2009-2012. Deze bijeenkomst voor de pers vindt plaats in de Haagse Lobby op de 10e etage van de Centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag.

U wordt van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn. Een exemplaar van het plan is vanaf 11.00 u. voor de pers beschikbaar.

Het conceptbesluit wordt de komende zes weken ter inspraak voorgelegd aan de betrokken instellingen.

Het advies, het conceptbesluit en de inspraakreacties leiden uiteindelijk tot het voorstel meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur 2009-2012. Dit voorstel wordt in het najaar 2008, bij de begrotingsbehandeling, voorgelegd aan de Haagse gemeenteraad.

Het meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur - ook wel kunstenplan genoemd - is voor het beleidsterrein cultuur het belangrijkste document van de gemeente Den Haag. In dit plan wordt uitgebreid stil gestaan bij de stand van zaken van de kunst en cultuur in Den Haag. Daarnaast wordt het merendeel van de financiële middelen, die de gemeente voor kunst en cultuur ter beschikking stelt, eens in de vier jaar verdeeld via dit meerjarenbeleidsplan.

Eerder dit jaar presenteerde een adviescommissie, onder leiding van Hans Verploeg, het advies-Kunstenplan daarin werd beschreven welke instellingen volgens deze commissie in aanmerking zouden moeten komen voor een vierjarige subsidie. Ook over de hoogte van de subsidies werd advies uitgebracht

Om tot een goede verdeling van de meerjarige cultuursubsidies te komen had het Haagse college advies gevraagd aan deze breed samengestelde en onafhankelijke commissie van experts.

101 instellingen hebben een subsidieaanvraag ingediend voor het meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur 2009-2012. In totaal is voor een bedrag van ruim 69 miljoen euro aangevraagd. Cultuurinstellingen konden tot en met 30 november 2007 een subsidieaanvraag indienen.

Het advies vormt de basis voor het nu te presenteren conceptbesluit van het college van burgemeester en wethouders voor het meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur 2009-2012.