Gemeente Alkmaar


Persberichten top

Britse Ambassadeur Mr Parker luidt de bel van de Alkmaarse kaasmarkt

2 juli 2008

Rode lijn

Op vrijdag 4 juli om 10.00 uur opent de Britse Ambassadeur in Nederland Mr L. Parker
met het luiden van de bel de Alkmaarse kaasmarkt. Hij doet dit op uitnodiging van burgemeester P.M. Bruinooge. De burgemeester was tot 2007 nauw betrokken bij de herdenking van de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog.

Burgemeester Bruinooge was van juni 2003 tot januari 2007 burgemeester van Renkum. In die periode heeft hij zich ingezet om de strijdende partijen tijdens de Tweede Wereldoorlog gezamenlijk te laten deelnemen aan de Airborne Herdenkingen die jaarlijks in Oosterbeek plaatsvinden. Deze inzet is geslaagd: sinds enkele jaren zijn de burgemeester van Dachau (D) Peter Bürgel en een delegatie te gast tijdens deze herdenking.

In maart jl. is burgemeester Piet Bruinooge vanwege zijn bijzondere verdienste door de Britse regering onderscheiden als "Honorary Member of the Most Excellent Order of the British Empire". Reden voor Bruinooge om de huidige Ambassadeur Mr Lyn Parker uit te nodigen voor een bezoek aan de Alkmaarse kaasmarkt. Naast de Ambassadeur zijn ook de secretaris en de voormalig voorzitter van de Stichting Airborne Herdenkingen, de heren Vos en Pieterse, samen met enkele relaties vanuit Oosterbeek te gast. Voordat het gezelschap naar de kaasmarkt gaat worden ze door de burgemeester en mevrouw Bruinooge ontvangen in het stadhuis. Na het luiden van de bel leidt de kaasvader het gezelschap rond over de kaasmarkt en door het Waaggebouw.

2 juli 2008