Gemeente Den Haag

Miljoen voor Groen in Gentsestraat

Wethouder Rabin Baldewsingh onthult 4 juli op symbolische wijze 14 kleurrijke bloembakken op de Gentsestraat. Deze onthulling is het startsein voor het project Miljoen voor Groen in 2008. De Wijk en Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen heeft de 14 bloembakken aangevraagd vanwege het 125-jarig bestaan van het Belgisch Park.

Naast de gebruikelijke aanvragen om het groen in de buurt op te knappen is er vanaf dit jaar de mogelijkheid om een gratis boom voor in de eigen voortuin aan te vragen.
Het groene karakter van de stad wordt met extra bomen in de woonstraten versterkt. Daarom wil ik de Hagenaars graag een boom aanbieden om deze in de voortuin te planten. Zo verdwijnen de betegelde voortuinen en komt er een stukje natuur voor in de plaats, aldus Rabin Baldewsingh.

Miljoen voor Groen
Het project Miljoen voor Groen bestaat sinds 2007. In het eerste jaar zijn 389 aanvragen ontvangen waarvan er 231 zijn uitgevoerd. Het project geeft Hagenaars de mogelijkheid om zelf aan te geven hoe het groen in hun buurt kan worden opgeknapt. Hiervoor heeft de gemeente Den Haag jaarlijks een miljoen euro beschikbaar gesteld. Het gaat om de verbetering of verfraaiing van het Haagse buurtgroen. Voorbeelden zijn het snoeien of verwijderen van beplanting en het opruimen van vervuilde plekken in het groen. Maar ook het vervangen van bloeiende heesters en het planten van bomen behoort tot de mogelijkheden.

Voorwaarden
De aanvragen moeten onder andere passen binnen het gemeentelijke groenbeleid en uitvoerbaar zijn. Ideeën kunnen worden ingediend tot 1 september 2008 en vanaf 1 januari 2009.
Een aanvraagformulier is te krijgen bij de stadsdeelkantoren of via www.denhaag.nl/groen.