Gemeente Almelo

Onderhoud riool in Zwanebloemstraat en Wethouder Van Dronkelaarplein

3 juli 2008 - Vanaf vrijdag 4 juli 2008 start de gemeente Almelo met onderhoudswerkzaamheden aan het riool in de Zwanebloemstraat en een deel van het Wethouder E. van Dronkelaarplein

Zwanebloemstraat en een deel van het Wethouder E. van Dronkelaarplein.

Wat gaat er gebeuren?
De riolering in de Zwanebloemstraat en een deel van het Wethouder E. van Dronkelaarplein is in slechte staat. Op een aantal plaatsen zitten er lekkages in het riool.

Om het riool weer waterdicht te krijgen zodat het weer tientallen jaren mee kan, gaat de gemeente Almelo het riool in deze straten renoveren. In de rioolbuizen wordt een kunststof kous aangebracht (relining). Door voor deze werkmethode te kiezen hoeven de buizen niet vervangen te worden. De straat wordt dus niet opgebroken, ook is het niet nodig om de straat af te sluiten.

Wel wordt tijdens de werkzaamheden de kruising Zwanebloemstraat - Veldkersstraat/Rozenstraat afgesloten. Vanaf deze kruising wordt de kous in het riool gebracht en hier wordt de vrachtwagen opgesteld.

Gevolgen voor uw afvalwaterafvoer
De werkzaamheden worden uitgevoerd in 2 delen, waarbij een voorspelling van weinig tot geen neerslag nodig is. Naar verwachting wordt het eerste deel van de kous in de Zwanebloemstraat ingebracht op 8 juli en deel twee op 14 juli. De kous moet na het aanbrengen 24 uur uitharden, waarna de aansluitingen met uw huisriool weer worden hersteld. Over de precieze data en tijdstippen worden betrokken bewoners geïnformeerd door de aannemer.
In de genoemde dagen kunt u gewoon gebruik maken van uw toilet etc. Wel wordt u verzocht om zo min mogelijk grote hoeveelheden afvalwater te lozen (wasmachine, bad, douche).

Gevolgen voor het verkeer
Kruising Zwanebloemstraat - Veldkersstraat/Rozenstraat is afgesloten voor al het verkeer vanaf maandag 7 juli 2008 tot en met dinsdag 15 juli 2008.

Duur van de werkzaamheden
Het totale werk start op 4 juli 2008 en duurt tot 16 juli 2008 afhankelijk van het weer.

Informatie
Mochten er vragen zijn betreffende de uitvoering van het werk, dan kunt u contact opnemen met de opzichter van het werk de heer J. van den Brink, tel.: 0546- 54 14 47.