Gemeente Bussum

Extra fietsklemmen in het Centrum

De gemeente Bussum wil het gebruik van de fiets in Bussum Stimuleren. Daarom komen er begin juli in het centrum extra fietsklemmen. De werkzaamheden beginnen vrijdag 4 juli a.s. op het plein voor het gemeentehuis.

De te plaatsen fietsklemmen voldoen aan de eisen van het FietsParKeurmerk. Deze eisen, opgesteld door de stichting FietsParKeur, staan onder andere voor het op een veilige wijze stallen van de fietsen.

Op het plein voor het gemeentehuis komen 40 klemmen. Op dit moment is er op het plein voor 20 fietsen een stallingmogelijkheid.

Op het Julianaplein beginnen de werkzaamheden op maandag 7 juli. Daar komen 64 extra fietsplaatsen. De fietsklemmen komen te staan langs de gevel van de Hema. Hier komt ook een locatie (aangegeven met een paal) voor het stallen van bijzondere fietsen zoals bakfietsen.

Met deze werkzaamheden geeft de gemeente Bussum gedeeltelijk uitvoering aan de onderdelen `Uitbreiding aantal fietsparkeermogelijkheden' en `Stalling voor bijzonder fietsen' het van de fietsnota 2008-2012.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nanda Vermeulen, afdeling Wijkbeheer, tel. (035) 6928842 of vanaf maandag 7 juli met

Michel Stoffers, Wijkbeheerder afd. Wijkbeheer Gemeente Bussum. Bereikbaar via de Servicelijn. tel. (035) 692 88 98.