Politie Gelderland-Zuid

Brutale diefstal minishovel

Asperen, 04-07-2008 o In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 18.00 en 06.15 uur, is er vanaf een bouwplaats aan de Leerdamseweg in Asperen, een minishovel gestolen.

S morgens ontdekte personeel de diefstal. De minishovel was in gebruik bij een bouwbedrijf die daar bij een woning met werkzaamheden bezig was. De bouwplaats was afgesloten met bouwhekken. De minishovel stond op bouwplaten in de voortuin. Aan de sporen op de bouwplaten kan geconcludeerd worden dat de dieven naar de Leerdamseweg zijn gereden in de richting van Leerdam.

Oproep getuigen

Het betreft een minishovel van het merk Schäffer, kleur rood. Op de minishovel staat een reclame opschrift van het bedrijf Aquavana. De shovel heeft een open cabine met valbeugel. De shovel was tevens voorzien van een dichte grondbak.

De politie vraagt getuigen of mensen die menen anderszins informatie te hebben om contact op te nemen met politieteam Geldermalsen op 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij Meld Misdaad Anoniem. (14)