Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


succesvol

Tweede informatiebijeenkomst (nieuwe) bestuurders succesvol

Een informatiemarkt voor (nieuwe) bestuurders van het hoogheemraadschap mocht op 1 juli rekenen op een goede opkomst. Op deze warme avond werd door een aantal deskundige ambtenaren nadere toelichting gegeven aan ruim twintig potentiële bestuurders over het dagelijkse werk en aan de hand van tekeningen, foto's en rapporten de mogelijkheid geboden voor de (nieuwe) bestuurders om eens dieper in de keuken te kijken.

Nadat de avond door de dijkgraaf Hans Oosters werd ingeluid, konden de potentiële bestuurders bij verschillende tafels informatie over verschillende onderwerpen verzamelen. Al zijn sommige belangengroepen al flink op weg in het eigen verkiezingsprogramma, bleek toch voor een groot aantal van de geïnteresseerden de avond de nodige aanvullende informatie te bieden. Net als bij de eerste bijeenkomst merkte je een toenemend enthousiasme en waardering voor het waterschapswerk.

Deze tweede avond was de laatste avond die voor nadere informatie van belangengroepen werd georganiseerd. Dit betekent niet dat er niet meer informatie aan belangengroepen wordt vertrekt. Hiervoor kan altijd een afspraak worden gemaakt via de klanteninformatie (010 45 37 356) of via het hoofd Communicatie (tel. 010 45 37 200).

Gedurende de avond bleek dat er veel interesse bestaat voor het idee om de toekomstige bestuurders na de verkiezing nader te informeren over de verschillende zaken die spelen bij het dagelijkse werk van het waterschap en de wijze waarop het beleid wordt geformuleerd en vastgesteld. De voorkeur gaat daarbij uit dit nog voor het nieuwe jaar, dus na 26 november en voor 1 januari in te plannen. Aan deze wens zal gevolg worden gegeven.