Recreatieruimte in de Rogershof officieel geopend

04/07/2008 10:09

Stichting Vestia Groep

Een grote wens van veel bewoners van de Rogershof is woensdagmiddag 2 juli in vervulling gegaan. Met het doorprikken van ballonnen door Frank Speel, Wethouder ouderen en zorg in Zoetermeer en Jenny Commandeur, directeur Vestia Zoetermeer is de nieuwe recreatieruimte in hun woongebouw aan de Rogerslijn in Zoetermeer feestelijk geopend. Vanachter de ballonnen kwam de naam van de recreatieruimte tevoorschijn: 't Trefpunt. Die naam is bedacht door een van de bewoners. In tegenstelling tot de oude recreatieruimte in de Rogershof is 't Trefpunt groot genoeg om voortaan allerlei activiteiten binnenshuis te laten plaatsvinden. En dat is ideaal voor veel bewoners, van wie een groot deel 80 jaar of ouder is.

Feestelijk openingsprogramma voor alle bewoners

De feestelijke opening was in de eerste plaats een feestje voor de bewoners. Voor hen was dit het moment waarop ze de ruimte voor het eerst in gebruik konden nemen. Behalve op een hapje en een drankje trakteerde Vestia Zoetermeer de bewoners op een feestelijk programma. Na het officiële gedeelte, met een aantal sprekers en de onthulling van de naam, werd de in 1959 opgerichte band 'de Rebel Rockers' aangekondigd. Hun muziek was voor menig bewoner reden om een dansje te wagen. Natuurlijk kon ook een spelelement niet in het programma ontbreken. De nieuw opgerichte activiteitencommissie verzorgde het Rad van Fortuin, waar de aanwezige bewoners vol enthousiasme aan meededen.

Méér dan een gezellige ontmoetingsplek

De recreatieruimte moet méér worden dan een gezellige ontmoetingsplek. Vestia Zoetermeer wil de bewoners ook de mogelijkheid bieden vitaal en in beweging te blijven. Na een inventarisatie van de wensen van de bewoners is in samenwerking met Vierstroomzorgring een activiteitenprogramma opgesteld en er wordt ook gewerkt aan een programma met gym- en yogalessen door vakdocenten.

Eerlijke kansen voor iedereen

Vestia vindt dat iedereen een eerlijke kans moet hebben op het gebied van wonen. Als het om wonen en zorg gaat, gaat ze graag nog een stap verder. Op verschillende niveaus wordt gezocht naar eigentijdse oplossingen die aansluiten op de woonwensen van bijvoorbeeld ouderen. In de recreatieruimte in de Rogershof kunnen bewoners op een heel toegankelijke manier met elkaar in contact komen en samen activiteiten ondernemen. Daarmee wordt vereenzaming tegengegaan en de zelfredzaamheid van de bewoners vergroot.

Vestia Zoetermeer

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 950 mensen bij Vestia.