Gemeente Bergambacht



Prestatieafspraken bezegeld met handtekening

---

Wethouder mevrouw Dilia Blok en de heer Teun van Zoest, directeur van QuaWonen, zetten dinsdag 8 juli hun handtekening onder de Prestatiejaarafspraken 2008.

De gemeente en de woningcorporatie geven samen, ieder vanuit een eigen positie, inhoud aan de lokale volkshuisvesting. QuaWonen investeert in de woningen en beide partijen investeren in de woonomgeving en de leefbaarheid in Bergambacht. Ze zien elkaar als eerste natuurlijke partner als het gaat om woningvraagstukken in de kernen Bergambacht en Berkenwoude.
De gemeente heeft haar uitgangspunten voor woonbeleid vastgelegd in de Kadernota Wonen en de evaluatie van deze nota. De belangrijkste woondoeleinden van QuaWonen zijn vastgelegd in het Jaarplan 2007 en haar Strategische Voorraadbeleid.

Op 8 juni 2007 zijn de prestatieafspraken 2007-2011 getekend. Ieder jaar worden vervolgens praktische jaarafspraken opgesteld.

Beide organisaties zijn voor 2008 o.a. met elkaar overeengekomen:
* Bij de invulling van het nieuwbouwprogramma wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de lokale woningbehoefte en wordt uitgegaan van de verdeling in huur en koop volgens de evaluatie Kadernota Wonen 2006. In de tweede helft van 2008 wordt de planning 2009 besproken met QuaWonen.

* QuaWonen voert het afwikkelen van de urgentieaanvragen uit.
* Bij de afspraken over lokaal maatwerk worden ook afspraken gemaakt over labeling voor bijzondere doelgroepen zoals starters.
* Beide partijen maken afspraken over de aantallen, door QuaWonen te realiseren, levensloopbestendige nieuwbouwwoningen.
* Beiden zetten zich in voor een kwalitatief hoogwaardige woonomgeving. Hierover worden uitvoeringsafspraken gemaakt.
* QuaWonen neemt deel aan de klankbordgroep voor het opstellen van de gemeentelijke structuurvisie.

* Beiden bespreken de mogelijkheden voor duurzaam (ver)bouwen.
* Het haalbaarheidsonderzoek naar de buurtsuper in Berkenwoude wordt in 2008 afgerond.

* De bestuurders van beide organisaties hebben tenminste 2 keer per jaar overleg over woonthemas.

De ondertekening vindt dinsdag plaats om 8.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.


---