Politie Gelderland-Zuid

Autodief op heterdaad

Rijswijk (Gld), 04-07-2008 o Agenten hebben donderdagmiddag in Wamel een man aangehouden die kort daarvoor in Rijswijk (Gld) een auto had gestolen.

De eigenaresse van de auto was haar boodschappen aan het uitladen voor haar woning aan de Rijnbandijk in Rijswijk (Gld). Toen haar telefoon ging liep ze even naar binnen. Op dat moment zaten de sleutels nog in het contactslot.
Terwijl zij binnen was hoorde zij een auto starten en herkende onmiddellijk het geluid van haar eigen auto. Ze belde direct naar de politie en gaf de gegevens van de auto door.

De politiemeldkamer gaf direct het kenteken van de gestolen auto door aan alle politie-eenheden in de regio. Korte tijd later zagen agenten de auto, vanaf de Prins Willem-Alexanderbrug, de Van Heemstraweg op rijden. Zij zetten direct de achtervolging in. De bestuurder reed het dorp Wamel in, zette de auto aan de kant en probeerde lopend te ontvluchten. De conditie van de agenten was blijkbaar beter want de man, een 31-jarige inwoner van Beneden-Leeuwen, kon na een korte sprint worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en daar in verzekering gesteld.
(03)