Politie Groningen

Vrijdag 4 juli 2008

Provincie Groningen, 04-07-2008

Groningen: man in bezit van vuurwapen

Nabij de Kijk int Jatstraat heeft de politie afgelopen nacht een 37-jarige man uit de Groningen aangehouden. Tijdens de surveillance zagen agenten de man lopen. Toen de verdachte de agenten zag trachtte hij zich uit de voeten te maken. De agenten zagen dat de man daarbij iets onder zijn kleding verstopte. Nadat de agenten de man hadden achterhaald bleek dat de verdachte een vuurwapen onder zijn kleding had verstopt. De verdachte werd meegenomen naar het bureau en voor verder onderzoek ingesloten.

Groningen: autokraker betrapt

Op de Frederikstraat heeft de politie donderdagnacht een 47-jarige veelpleger uit Groningen aangehouden. Getuigen zagen dat de man aan het inbreken was in geparkeerd staande autos. Na een zoektocht troffen agenten de verdachte aan in een geparkeerde auto die door hem was opengebroken. Ook in een andere auto had de man inmiddels een handtas weggenomen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Groningen: man dreigt met vuurwapen

Een 33-jarige man uit Groningen meldde zich afgelopen nacht aan het politiebureau. Hij deed melding van het feit dat hij met een vuurwapen was bedreigd op het Akerkhof. Samen met het slachtoffer werd een zoektocht gehouden. Op basis van het kenteken van de auto waarin de verdachte reed, werd deze korte tijd na de melding rijdend aangetroffen op de Bedumerweg. Op de kruising met de Asingastraat kon de auto van de verdachte worden gestopt. Op aanwijzing van het slachtoffer kon een 34-jarige man uit Groningen daarop worden aangehouden. In zijn kleding werd een doorgeladen vuurwapen aangetroffen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: dief op heterdaad betrapt

Op een woonboot aan de West Indischekade heeft de politie donderdagnacht een 20-jarige man uit Middelstum aangehouden. De verdachte trachtte een buitenboordmotor van de boot weg te nemen. Een getuige waarschuwde de politie dat de verdachte op de boot aan het rommelen was. De verdachte kon op de boot worden opgepakt. Hij is ingesloten.

Groningen letsel na botsing

Op de Stationsweg ontstond donderdagavond een aanrijding tussen een 50-jarige inwoner van Groningen en een 28-jarige Stadjer. De 50-jarige bestuurder reed met zijn personenauto achterop de auto van de 28-jarige Stadjer, die voor het verkeerslicht stond te wachten. Beide voertuigen liepen schade op. De 28-jarige Stadjer en zijn 22-jarige passagier moesten voor nekletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. De politie maakt proces verbaal op.

Groningen: ongeval na onwelwording

Op de secundaire weg van de Friesestraatweg botste donderdagochtend een 50-jarige inwoner van Leek met zijn auto tegen een boom. Het slachtoffer kreeg tijdens het rijden een hartaanval waarna hij de macht over het stuur verloor. Ter plaatse werd de man gereanimeerd en overgebracht naar een ziekenhuis.

Groningen: getuigen verkeersincident gezocht

De politie wil graag spreken met mensen die getuige zijn geweest van twee verkeersincidenten op de ring van Groningen. Een bestuurder van een zwarte Fiat zou dinsdagmorgen rond 7.30 uur op de kruising van de Europaweg met de Weg der Verenigde Naties zijn afgesneden door een man in een blauwe VW Golf. Even later sneed de ene bestuurder de andere af op de Weg der Verenigde Naties. De bestuurder van de Golf kon volgens zijn verklaring ternauwernood een ernstig ongeval voorkomen. Mensen die de incidenten hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: automobilist te snel controles

Op de Weg der Verenigde Naties werd donderdagmiddag een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed met zeer grote snelheid over de weg. Na een korte achtervolging kon hij worden gestopt. De verdachte reed 69 km/u te hard. Het rijbewijs van de verdachte werd ingenomen.

Groningen: verkeerscontroles

Op de Sint Jansstraat, Petrus Campersingel, Bornholmstraat en Verlengde Hereweg werden donderdag rood licht controles gehouden. Ruim 70 bestuurders van autos, fietsen en bromfietsen liepen een boete op voor rood licht en mobiel bellen.

Noordbroek/Zuidbroek: controles na meldingen omwonenden

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen in Noordbroek en Zuidbroek verkeerscontroles gehouden. De controles zijn uitgevoerd na meldingen van omwonenden over het rijgedrag van automobilisten. Zo heeft de politie klachten binnen dat sluipverkeer gebruik maakt van de straat Achter de Wal in Zuidbroek, terwijl deze weg alleen bedoeld is voor bestemmingsverkeer. Tijdens een controle in deze straat werden twee bestuurders bekeurd. In de Heiligelaan in Zuidbroek werden 58 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Twee automobilisten reden sneller dan de maximum snelheid van 50 km/u. In Noordbroek werden 31 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Geen van de 31 bestuurders overschreed de maximum snelheid.

Appingedam: motorrijder uit de bocht

Een 31-jarige inwoner van Appingedam is donderdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Stadsweg in zijn woonplaats onderuit ging. De man reed in een bocht door onduidelijke reden rechtdoor en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij is met schouderletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Doezum: inbrekers in zwembad

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in het zwembad aan Provinciealeweg in Doezum. De inbrekers zijn het pand bij het zwembad binnen gekomen door een deur te forceren. Binnen in het pand zijn diverse goederen vernield. Ook lag de vloer bezaaid met spullen uit kasten en vitrines. Het is onbekend wat de inbrekers hebben buitgemaakt. De politie is een onderzoek begonnen.

Oldekerk: bromfietser te snel

De politie heeft donderdagavond het bromfietsrijbewijs van een 16-jarige jongen uit Grootegast in beslag genomen. Agenten zagen de bromfietser met hoge snelheid over de Langewoldweg rijden. Uit een meting bleek dat de jongen gemiddeld 80 km/u reed. Dit was een overschrijding van 35 km/u. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oude Pekela: motorrijder zonder helm en kenteken

De politie heeft donderdagavond een 38-jarige man uit Oude Pekela bekeurd omdat hij zonder helm en zonder kenteken over de H. Westerstraat reed. Agenten spraken de man aan bij zijn woning. De Pekelder ontkende in eerste instantie, maar gaf later toch toe dat hij de bestuurder was geweest. De motor is meegenomen voor onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: getuigen incidenten gezocht

De politie wil graag spreken met mensen die informatie hebben over twee incidenten in Hoogezand. Maandag 30 juni vond er iets na 18.00 uur in een supermarkt aan het Gorecht-Oost een woordenwisseling plaats tussen een aantal personen. Tijdens deze woordenwisseling werden over en weer bedreigingen geuit. De politie kon de discussie in de kiem smoren.

Diezelfde avond vond rond 21.30 uur vond in de Kerkstraat opnieuw een woordenwisseling plaats tussen dezelfde personen als in de supermarkt. Daarbij zou een 24-jarige inwoner van Hoogezand zijn bedreigd door twee plaatsgenoten. Daarbij zou gebruik zijn gemaakt van een mes. De plaatsgenoten konden diezelfde avond aangehouden worden op de Erasmusweg. De politie wil graag weten of er getuigen van beide incidenten zijn. Personen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoogezand. De politie is bereikbaar via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Wildervank, KJ de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 747, aantal overtredingen: 211, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Westerlee, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 548, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sappemeer, De Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 315, aantal overtredingen: 94, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.