Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 juli 2008

Fietsster gewond bij aanrijding

Vroomshoop

Een 44-jarige fietsster uit Vroomshoop is 3 juli bij een aanrijding met een auto dusdanig gewond geraakt dat zij met rugklachten overgebracht is naar het ziekenhuis.

Op donderdag 3 juli omstreeks 15.30 uur rijdt een 44-jarige vrouw uit Hardenberg in haar auto over de rotonde aan de Koningin Beatrixlaan in Vroomshoop. Op de rotonde slaat zij rechtsaf maar ziet hierbij de eveneens op de rotonde fietsende 44-jarige Vroomshoopse over het hoofd. Een aanrijding is het gevolg. Hierdoor komt de 44-jarige ten val en raakt dusdanig gewond dat zij overgebracht is naar het ziekenhuis in Almelo. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-085057)

Duitse alcomobiliste aangehouden

Nijverdal

Een 36-jarige vrouw uit Osnabruck werd op 3 juli rond 14.20 uur betrapt op rijden onder invloed. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Op 3 juli, rond 14.20 uur, meldde een oplettende getuige dat een auto met een Duits kenteken slingerend over de Wierdensestraat reed. De gewaarschuwde politie trof deze auto aan op de Grotestraat. De bestuurder, een 36-jarige vrouw uit Osnabruck, was zichtbaar zwaar onder invloed van alcohol. Er stond zelfs een glas wijn in de middenconsole. Inzittende was haar 2-jarige zoontje. Ademanalyse wees maar liefst 1185 ugl uit (2.73 promille). Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (08-084981)

Dronken beginnend bestuurder ramt gevel

Enschede

Een 24-jarige dronken beginnend bestuurder ramde op 4 juli rond 0.55 uur, de gevel van een winkel aan de Hengelosestraat. Hij verliet daarna te voet de plaats van het ongeval.

Op 4 juli, rond 0.55 uur, reed een 24-jarige Enschedeër in de bedrijfsauto van een bedrijf uit Oldenzaal waar hij stage liep. Hij botste met deze auto tegen de gevel van een winkel aan de Hengelosestraat. De gevel en de auto werden hierdoor zwaar beschadigd. Na de aanrijding verliet de man de plaats van het ongeval te voet, zonder zijn identiteit behoorlijk bekend te maken. Aan de hand van het kenteken van de auto kwam de politie bij het bedrijf in Oldenzaal en vervolgens bij de bestuurder, die stage liep bij dit bedrijf. Deze stagiaire, de 24-jarige Enschedeër werd hierop in zijn woning aangehouden. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. Ademanalyse wees 705 ugl uit (1.62 promille). De man is een zogenoemde beginnend bestuurder en bleek ook alcoholrecidivist te zijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op voor rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van de plaats van het ongeval. De zwaar beschadigde auto werd afgesleept. (08-085229)

Autokraker aangehouden

Enschede

Een 24-jarige man uit Zeist werd op 3 juli rond 14.10 uur aangehouden, nadat hij van videobeelden herkend was als autokraker.

Op 3 juli, rond 14.00 uur, waren agenten bij de beveiligingsdienst van een horecagelegenheid aan de Boulevard 1945. Zij bekeken daar videobeelden van de bewakingscamera van de parkeergarage waarop opnames van een autokraker te zien waren. Terwijl zij daarmee bezig waren, kregen zij de melding dat deze autokraker wederom aanwezig was in de parkeergarage. De agenten zijn hierop direct naar de parkeergarage gegaan. Toen zij de man aanspraken en hem inderdaad van de videobeelden herkenden, vluchtte deze weg. Na een korte achtervolging te voet werd de man alsnog aangehouden. Het bleek een 24-jarige inwoner van Zeist te zijn. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en werd geboeid over gebracht naar het politiebureau. In zijn auto werd onder andere inbrekersgereedschap aangetroffen. De 24-jarige verdachte werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-084976)

Snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt

Enschede

Twee automobilisten reden op 3 juli met respectievelijk 155 en 178 kilometer per uur over de Westerval en konden hun rijbewijs inleveren.

Bij een snelheidscontrole op de Westerval op 3 juli werden twee automobilisten betrapt op dusdanig hoge snelheden, dat ze hun rijbewijs konden inleveren. Rond 13.55 uur reed een 28-jarige man uit Enschede in zijn auto met een snelheid van 178 kilometer per uur over de Westerval. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08-085062)

Rond 15.20 uur reed een 32-jarige Enschedeër in zijn auto met een snelheid van 155 kilometer per uur, eveneens over de Westerval. Ook hij kreeg een proces-verbaal en ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08-085067)

Op de Westerval geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Er werd een snelheidscontrole met de lasergun uitgevoerd tussen 12.30 uur en 17.30 uur. Er werden 400 voertuigen gecontroleerd, waarbij 22 overtredingen van de maximumsnelheid werden vastgesteld. De controle was alleen gericht op verkeer dat stadinwaarts reed. Gebleken is dat steeds meer automobilisten de maximumsnelheid op de Westerval aan hun laars lappen. De politie zal de komende tijd de snelheidscontroles op de Westerval, in beide rijrichtingen, intensiveren.

tel. 053-4555588


---- --