Persberichten Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht, 04-07-2008

Alcoholcontrole rondom Vinkeveense plassen

VINKEVEEN- Op donderdag 3 juli is op de Vinkeveense plassen en omliggende wegen door de politie gecontroleerd op alcohol.

In totaal werden er 947 ademtesten op het land en 7 op het water afgenomen. Er kwamen 15 personen boven de strafbare norm uit. De hoogste uitslag op de weg was 570 ug/l, op het water was dit 920 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijke maximum is. Daarnaast zijn er nog enkele procesverbalen uitgeschreven voor andere feiten waaronder twee voor te hard varen en vier voor het rijden zonder gordel.

Weer onder invloed

VINKEVEEN Tijdens een alcoholcontrole op donderdagavond 3 juli is een automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed.

Rond 19.40 uur werd een 47-jarige automobilist uit Amsterdam op de Vinkenkade gecontroleerd. Hij had te veel te gedronken en werd aangehouden. Tevens bleek dat zijn rijbewijs al was ingevorderd, vanwege het eerder onder invloed van alcohol achter het stuur zitten. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse blies hij 390 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het rijden terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Omdat de man geen legitimatie bij zich had is hij ingesloten.