Politie Haaglanden

Persberichten 4 juli

Haaglanden, 04-07-2008

Straatrovers aangehouden

Den Haag Op de Lijnbaan in Den Haag werden in de nacht van vrijdag 4 juli drie jongens beroofd. Twee Haagse jongens van 16 en 18 jaar beroofden de drie van een mobiele telefoon, een mp3 speler, een horloge en een portemonnee. De drie gedupeerde jongens belden daarop de politie. Die wist op basis van het signalement de verdachten snel te vinden. De gestolen goederen zijn op straat teruggevonden. De twee straatrovers zijn naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.

Bijzonder feestje

Den Haag Een 26 jarige Hagenaar is in de ochtend van donderdag 3 juli aangehouden voor het stelen van een grote hoeveelheid condooms uit een supermarkt in de Elandstraat. De man ontkende de diefstal. Hij verklaarde dat hij een condoomfeestje zou houden die avond. Naar eigen zeggen liep hij langs de kassa om aan het winkelpersoneel te vragen of er nog andere smaken waren.

Drie aanhoudingen bij vechtpartij

Den Haag Twee eigenaren van een bakkerszaak aan de Beeklaan hebben donderdag 3 juli rond 13.30 uur onenigheid gekregen met de leveranciers van brandblusapparaten. Deze onenigheid liep hoog op en leidde uiteindelijk tot een vechtpartij waarbij rake klappen vielen. Inmiddels gewaarschuwde politieagenten troffen op de Beeklaan een groep van 25 mensen aan. Na een gesprek met een aantal omstanders hebben de agenten drie verdachten aangehouden, allen Hagenaars in de leeftijd van 25 tot 30 jaar. De drie gingen mee naar het politiebureau om de verdere toedracht van de vechtpartij uit te zoeken.

Leidschendammer aangehouden voor straatroof

Den Haag Een 16-jarige jongen uit Leidschendam is woensdag 3 juli rond 20.00 uur op de Koekamplaan door de spoorwegpolitie aangehouden op verdenking van straatroof. De jongen zou een 21-jarige Rijswijkse vrouw in een park bij de Bezuidenhoutseweg beroofd hebben van haar spullen. De jongen heeft de nacht in de cel doorgebracht. Vandaag wordt hij verhoord door de recherche.

Botbreuk bij aanrijding

Den Haag Een 63-jarige Hagenaar raakte donderdag 3 juli om 10.30 uur gewond bij een aanrijding op de De Genestetlaan. Het slachtoffer stak omstreeks half elf op zijn snorfiets ter hoogte van de Paets van Troostwijkstraat de De Genestetlaan over en werd aangereden door een 56-jarige Haagse automobilist. Het slachtoffer is met vermoedelijk een gebroken heup naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Aangehouden na mishandeling

Den Haag Een 25-jarige Hagenaar is donderdag 3 juli het slachtoffer geworden van een mishandeling. De man werd omstreeks kwart over elf op de Goevernerulaan in elkaar geslagen door twee mannen. De verdachten kwamen uit een auto, waarvan de vriendin van het slachtoffer het kenteken wist te noteren. De politie kon daardoor later op de avond twee Haagse mannen van 19 en 20 jaar aanhouden. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De aanleiding voor de mishandeling is nog onbekend.

Brand in woning

Den Haag/Loosduinen Een 22-jarige Hagenaar was donderdag 3 juli om 15.00 uur aan het klussen in een woning aan het Eric Satieplantsoen. Plotseling ontstond brand in een potje met thinner. De verbouwereerde klusser trachtte dat te blussen met een emmer met water. Het gevolg was dat het vuur verder oplaaide. Ook een handdoek mocht niet baten. De vlammen kwamen steeds weer terug. Een oplettende buurman kon uiteindelijk de brand blussen. De klusser werd met ademhalingsproblemen vervoerd naar het ziekenhuis.

Snelheidscontroles in Loosduinen

Den Haag/Loosduinen De politie hield donderdag 3 juli tussen 13.30 en 15.30 uur twee snelheidscontroles. Zowel op de Escamplaan als op de Machiel Vrijenhoeklaan werd de snelheid van passerende automobilisten gemeten. In totaal reden 17 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u. De maximumsnelheid ter plaatse bedraagt 50 km/u. Vier anderen kregen een bekeuring omdat zij reden zonder rijbewijs en of verplichte autogordel.

Bekeuringen na baldadig gedrag

Voorburg Een 20-jarige Voorburger hield op donderdag 3 juli omstreeks 23.45 uur aan zijn baldadig gedrag twee bekeuringen over. De jongen draaide bij een wegversmalling op de Populierendreef nabij de Hofzichtlaan enkele verkeersborden om. Een getuige verschafte de politie een signalement van de Voorburger, waarna agenten hem in de omgeving aantroffen. Hij kon bij controle geen identiteitsbewijs tonen en verklaarde zich aan de baldadigheid te hebben schuldig gemaakt. Hij heeft enige tijd later, met twee bekeuringen op zak, het politiebureau verlaten.

Vrouw geslagen door vriend

Voorburg Na een melding van moeilijkheden in een woning in Voorburg trof de politie op donderdag 3 juli omstreeks 22.00 uur een 46-jarige vrouw aan, die door haar 59-jarige Voorburgse vriend bleek te zijn mishandeld. Het slachtoffer deed aangifte tegen haar vriend, waarna de man werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Door de politie wordt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol opgetreden. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld
(www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Winkeldief

Leidschendam Een 34-jarige Leidschendammer werd op donderdag 3 juli omstreeks 11.30 uur op heterdaad aangehouden voor winkeldiefstal. De man stopte in een supermarkt in het winkelcentrum Leidsenhage goederen in een tas en liep langs de kassa zonder die winkelgoederen af te rekenen. Hij werd daarbij betrapt door de bedrijfsbeveiliging. Nadat de Leidschendammer aan de politie was overgedragen, toverde de hij nog diverse goederen tevoorschijn, die hij in zijn kleding had weggestopt. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Bromfietscontrole

Wassenaar De politie let de komende tijd extra scherp op brommers die te snel rijden. Surveillerende agenten zagen donderdag 3 juli om 17.50 uur op de Van Duivenvoordelaan een 17-jarige jongen uit Wassenaar te hard rijden. Op het politiebureau bleek op de rollenbank dat de bromfiets 70 km/u kon rijden. De Wassenaarder kreeg een boete voor overtreding van de maximumsnelheid en hij krijgt een maand de tijd de brommer technisch in orde te krijgen. Tot die tijd blijft zijn kentekenbewijs op het politiebureau.

Snelheidscontrole

Wassenaar Agenten controleerden donderdag 3 juli tussen 12.30 en 16.00 uur langs de A4 op snelheid. In totaal kwamen 702 autos langs het controlepunt, waarvan er 120 te hard reden. De maximum snelheid ligt daar op 50 km/u en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u.

Controle op de Hoornbrug

Rijswijk Naar aanleiding van meldingen vanuit wijkverenigingen controleerden agenten donderdag 3 juli brommers en fietsers die op de hoornbrug tegen de richting in reden. Ze schreven in totaal dertien bekeuringen uit. Binnenkort wordt de actie herhaald.

Rijswijker moet rijbewijs inleveren

Rijswijk Surveillerende agenten wilden vrijdag 4 juli om 01.05 uur een automobilist controleren op de Lindelaan. Het duurde echter even voordat de bestuurder het stopteken zag en op de Rembrandtkade zagen de agenten dat hij langzaam reageerde. De 28-jarige Rijswijker moest een alcoholtest afleggen, met als resultaat 895 ugl. Een dusdanig hoge score, dat de agenten het rijbewijs van de man innamen. Op het politiebureau kreeg de man een proces-verbaal. De officier van justitie zal beslissen wanneer hij zijn rijbewijs weer terug krijgt. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Voor mijn nieuwe vriend

Rijswijk De politie kreeg donderdag 3 juli om 12.50 uur de melding binnen van overlast door twee dronken mannen in het winkelcentrum In de Boogaard. Ze vonden één van de twee (44 jaar uit Eindhoven) liggend voor de ingang van een warenhuis aan de Prins Willem Alexander Promenade. Beveiligingsmedewerkers wezen de man aan als één van de twee overlastgevers. Kort daarop ging de deur open en kwam de tweede man naar buiten. Toen de agenten hem aanspraken, zagen ze dat hij twee flessen wijn onder zijn jas verstopte. De 26-jarige Hagenaar en de man uit Eindhoven werden aangehouden. Op het politiebureau verklaarde de Hagenaar de man uit Eindhoven net één dag te kennen en dat hij gezellig met hem optrok. Toen zijn nieuwe vriend vroeg om een glas wijn, besloot hij die zonder te betalen te halen bij het warenhuis. Beide mannen kregen een proces-verbaal.

Verkeerschaos na ongeval

Naaldwijk Een 50-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel werd donderdag 3 juli om 17.00 uur verrast door een 27-jarige automobilist uit Delft die vermoedelijk het verkeerslicht negeerde op de kruising Westerlee. Een aanrijding was het gevolg. De Delftenaar klaagde over pijn in zijn nek en rug. Vandaar dat de brandweer zijn auto openknipte om hem rechtstandig eruit te kunnen halen. Hierdoor was de kruising ongeveer twee en een half uur afgesloten en stonden alle wegen richting Westerlee vast. De ambulance vervoerde de man uit Delft naar het ziekenhuis, dat hij na uitvoerige controle weer kon verlaten. De politie maakte proces-verbaal op.

Jong geleerd, oud gedaan

Honselersdijk Surveillerende agenten zagen donderdag 3 juli om uur een wel heel jonge vrachtwagenchauffeur rijden op de Zandheullaan. Bij controle bleek de bestuurder een 10-jarige jongen uit Maasdijk. Zijn vader, een 36-jarige man uit Maasdijk, gaf hem vanaf de weg aanwijzingen. De agenten schreven een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Jongens gooien ramen school in

Poeldijk Een politieagent in zijn vrije tijd hoorde donderdag 3 juli om 20.15 uur dat er ruiten van een school aan de Verburghlaan werden ingegooid. Hij ging poolshoogte nemen en zag twee jongens (7 en 9 jaar uit Poeldijk) op het dak van de school. Hij hield de jongens aan, die even later met een politieauto mee moesten naar het politiebureau. Daar vroegen agenten, in aanwezigheid van hun ouders, wat ze daar aan het doen waren. De jongens verklaarden met dakpannen gegooid te hebben. Ook was schade ontstaan door een afgebroken waterleiding. De ouders zullen de schade moeten vergoeden.

Hardleerse bestuurder

Pijnacker Een 52-jarige scooterrijder uit Delft bleek donderdag 3 juli om 22.20 uur vrij hardleers te zijn. De man werd aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod. Agenten zagen korte tijd later de man toch weer rijden. Aan de bromfiets mankeerde ook het een en ander. Zo voerde de man een vals kenteken, was het ding onverzekerd en opgevoerd. Met de nodige processen-verbaal mocht de man lopend naar huis. Zijn brommer namen de agenten in beslag.

In de sloot

Pijnacker Een politieman zag donderdag 3 juli om 22.00 uur een fietser in de sloot van de Oudeweg belanden. Hij aarzelde geen moment en met hulp van omstanders werd de 43-jarige Hagenaar uit de sloot gehaald.

Drugsdealers aangehouden

Delft Dankzij een oplettende getuige kon de politie donderdag 3 juli om 21.30 uur vier verdachten aanhouden op verdenking van drugshandel. De getuige belde de politie nadat zij zag dat het viertal drugs aan het verhandelen waren. Agenten wisten het viertal nabij t Carto te achterhalen. Een van de vier had twintig zakjes hasj en een aardappelschilmesje op zak, een van de anderen enkele zakjes weed. Het viertal (16-18 jaar) werd voor nader verhoor ingesloten.

Baldadige jongeren betrapt

Delft De politie maakte donderdag 3 juli om 19.20 uur een einde aan baldadigheid van een groepje jongeren. Circa vijf jongens bekogelden nabij de E. Du Perronlaan voorbijgangers met boter, melk en eieren. De politie wist twee jongens (14 en 15 jaar) aan te houden. Zij kregen een bekeuring voor baldadigheid.

Uit de bocht

Zoetermeer Een 19-jarige automobilist ut Zoetermeer belandde donderdagavond 3 juli kort voor middernacht met zijn auto in de struiken. De man vloog op de Vaartdreef uit de bocht. Agenten die een onderzoek instelden constateerden dat de 19-jarige op het Prinses Maximaplein een aanrijding had veroorzaakt en daarbij was doorgereden totdat hij uit de bocht vloog. De man weigerde een blaastest en kreeg diverse processen-verbaal. Een 19-jarige passant werd eveneens aangehouden omdat de man zich bemoeide met de aanhouding van de automobilist.

Een vrije dag?

Zoetermeer Politieagenten zijn nooit vrij, althans daar lijkt het soms op. Een agent genietend van zijn vrije dag zag donderdag 3 juli om 20.50 uur tot zijn verbazing dat een automobilist de hele rijbaan van de Behrenslijn nodig had. Hij belde direct zijn collegas die de man aanhielden. Hij blies aan het bureau 715 ugl en kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ruzie eindigt in vriendschap

Zoetermeer Politieagenten moesten donderdag 3 juli om 19.20 uur bemiddelen bij een verkeersconflict op de Oranjelaan. De agenten troffen op de weg twee vechtende mannen (19 en 41 jaar) aan. Nadat zij het tweetal uit elkaar hadden gehaald bleek een verkeerssituatie aanleiding te zijn geweest voor het tumult. In het bijzijn van de politie gaven beide kemphanen aan dat ze verkeerd bezig waren geweest. Met een handdruk begroeven beiden de strijdbijl en vertrokken.