Gemeente Spijkenisse


Spijkenisse kritisch over begroting GGD Zuidhollandse Eilanden

04 juli 2008

Vanmiddag heeft het algemeen bestuur van de GGD Zuidhollandse Eilanden vergaderd. De gemeente Spijkenisse betreurt dat de discussie over de begroting van de GGD Zuidhollandse Eilanden vanmiddag niet heeft kunnen plaatsvinden.

De gemeente Spijkenisse is kritisch over een verhoging van het budget voor de GGD met 15%. "De voorliggende begroting is voor ons niet acceptabel zonder dat er een discussie over de toekomst is gevoerd", aldus wethouder Hanneke Hamerslag.

Al in maart heeft de gemeente Spijkenisse aangegeven te willen spreken over de toekomstbestendigheid, de taken en de kosten van de GGD Zuidhollandse Eilanden. Het college van B&W ziet een aantal ontwikkelingen in de gezondheidszorg op zich af komen. Bijvoorbeeld de vorming van de centra voor jeugd en gezin en de ontwikkelingen rondom huiselijk geweld. Ontwikkelingen die vragen om een organisatie die daar op toegerust is.

In mei heeft de gemeente Spijkenisse deze problematiek per brief bij de andere gemeenten binnen de regio aangekaart. Met als doel om hier gezamenlijk over te spreken. Spijkenisse betreurt dat de discussie vandaag niet op gang is gekomen. Spijkenisse is van harte bereid om het gesprek weer aan te gaan.

"Daar hoort een discussie over de positie van de GGD bij. We willen de beste zorg, tegen de beste prijs. Het is jammer dat we het gesprek over een toekomstbestendige GGD niet met elkaar hebben gevoerd", aldus Hamerslag.