Gemeente Valkenswaard

Kinderen doen mee! ook voor Valkenswaard en Waalre

Convenant `Kinderen doen mee!' ook voor Valkenswaard en Waalre

Op maandag 30 juni jl. hebben wethouders D. Schuwer en J. Hazelaar van werk en inkomen van de gemeenten Valkenswaard en Waalre samen met de staatssecretaris van Sociale Zaken, Achmed Aboutaleb en ruim 100 vertegenwoordigers van andere gemeenten het convenant 'Kinderen doen mee!' ondertekend. De ondertekening vond plaats tijdens een conferentie in het stadion Galgenwaard in Utrecht.

Berekend is dat in Nederland zeker 380.000 kinderen onder de armoedegrens leven. Armoede wordt van generatie op generatie overgedragen, ongeacht het talent van een kind. Arme kinderen van nu zijn de arme ouders van straks. "Verschrikkelijk oneerlijk", oordeelde staatssecretaris van Sociale Zaken Achmed Aboutaleb. De staatssecretaris heeft daarom voor armoedebestrijding en schuldsanering 300 miljoen euro uitgetrokken. Gemeenten kunnen daarmee onder andere talenten van arme kinderen ondersteunen, zoals met gratis muziek- en sportabonnementen of in de aanschaf van een computer. De gemeente krijgt de vrijheid voor de invulling van de ondersteuning. De basis van de invulling is tot uitdrukking gebracht in een convenant tussen de staatssecretaris en de wethouders.

Om het meedoen in de samenleving te bevorderen en de ambitie uit te spreken om armoede onder kinderen met vijftig procent terug te dringen heeft Achmed Aboutaleb onder andere met Danny Schuwer en Janpeter Hazelaar, wethouders in de gemeente Valkenswaard en Waalre, het convenant 'Kinderen doen mee!' getekend. In de jaren 2008, 2009 en 2010 zal dus ook door de gemeenten Valkenswaard en Waalre verdere invulling aan het convenant worden gegeven.