AEGON

Internationale samenwerking AEGON en Right To Play

AEGON N.V. en de humanitaire organisatie Right To Play zijn een nieuwe internationale samenwerking aangegaan ter ondersteuning van de missie van Right To Play om kinderen te helpen in de achtergestelde regio's van Soedan, Oeganda, Ghana en China.

AEGON N.V. stelt een bedrag van EUR 1 miljoen beschikbaar voor een periode van drie jaar die zich uitstrekt tot en met de Olympische Winterspelen in het Canadese Vancouver in 2010.

Right To Play, opgericht door voormalig viervoudig Olympisch schaatskampioen en huidig algemeen directeur Johann Olav Koss, gebruikt sport- en spelprogramma's om de gezondheid van kinderen in de meest achtergestelde regio's ter wereld te verbeteren, hun algemene ontwikkeling te bevorderen en om de gemeenschap waarin zij leven een gevoel van veiligheid en geborgenheid te geven. Op dit moment heeft Right To Play programma's in meer dan twintig landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. De programma's richten zich op de meest kwetsbaren, waaronder jonge meisjes, gehandicapten, kinderen met HIV/aids, straatkinderen, voormalige kindsoldaten en vluchtelingen.

"AEGON is vereerd te kunnen samenwerken met Right To Play om het leven te verbeteren van kinderen die onder de moeilijkste omstandigheden ter wereld leven", zei bestuursvoorzitter Alexander Wynaendts van AEGON. "Ons uitgangspunt is om een verschil te maken in die gemeenschappen waar wij werken en leven, maar ook in gebieden waar we zakelijk wellicht niet actief zijn, maar waar we toch kunnen bijdragen aan een betere toekomst via gerespecteerde organisaties zoals Right To Play."

De kracht en waarde van sport vormen de fundering van het in de jaren negentig opgebouwde Right To Play. Dit wordt bevestigd door de betrokkenheid van atleten uit meer dan veertig landen die als ambassadeur Right To Play helpen haar missie te vervullen en op te komen voor kinderen. AEGON sponsort al jarenlang atleten ter ondersteuning van hun prestaties en omdat veel waarde wordt gehecht aan teamwerk, communicatie, respect en vertrouwen.

De relatie tussen AEGON en Right To Play gaat terug tot 2004 toen AEGON Nederland een driejarig partnerschap met Right To Play aanging. De jaarlijkse AEGON Right To Play Run voor relaties, medewerkers en hun familie is een van de activiteiten die AEGON Nederland heeft opgezet om meer bekendheid voor de organisatie te krijgen en om geld in te zamelen voor Right To Play. De opbrengst van de loop in 2007, ter grootte van EUR 340.000, is gebruikt om activiteiten van Right To Play te ondersteunen in regio's die zijn getroffen door oorlog, armoede en ziekte.

Johann Olav Koss zei: "De relatie die AEGON en Right To Play hebben opgebouwd gedurende de afgelopen 4 jaar blijkt een gouden combinatie te zijn. Met de uitbreiding van het partnerschap gaan we nu een nieuwe fase in waarbij AEGON Right To Play zal ondersteunen bij de implementatie van sport- en spelprogramma's en bij het opbouwen van nieuwe programma's zodat de organisatie verder kan groeien. De betrokkenheid van AEGON over de jaren en de enorme betrokkenheid van de medewerkers is een groot voorbeeld van een internationaal gerespecteerd bedrijf dat zijn verantwoordelijkheid neemt om bij te dragen aan gemeenschappen in de meest achtergebleven regio's ter wereld."

Naast Right To Play ondersteunt AEGON op maatschappelijk terrein tevens internationaal kankeronderzoek, en andere organisaties op het gebied van onderwijs en sociaal-maatschappelijk werk die tot doel hebben de kwaliteit van leven te verbeteren en mogelijkheden te scheppen voor mensen en gemeenschappen in Amerika, Europa en Azië.

Meer informatie:
Group Corporate Communications & Investor Relations Media relations Investor Relations
Telefoon: 070 - 344 8344 Telefoon: 070- 344 8305 E-mail: gcc-ir@aegon.com E-mail: ir@aegon.com

04-07-2008