Multinational Raab vestigt Europees logistiek hoofdcentrum in Duiven

04/07/2008 11:23

Raab

Multinational Raab uit Duitsland heeft besloten het nieuwe logistiek hoofdcentrum voor Europa te vestigen op bedrijventerrein Centerpoort in Duiven. Op 1 september moet het operationeel zijn. Het kantoor komt onder leiding te staan van Duivenaar Rob Janssen, die als partner van Raab-Duitsland tevens actief is in Tsjechië. Raab is in Europa een van de toonaangevende fabrikanten van rookkanalen.

De Duitsers hebben voor Duiven gekozen omdat Nederland bij de grote bedrijven in Europa hoog staat aangeschreven als distributieland. Het nieuwe centrum, dat wordt ondergebracht in een bestaand gebouw, staat pal langs autosnelweg A12. Er wordt begonnen met tien medewerkers, maar het team zal snel worden uitgebreid naar zo'n dertig personeelsleden.

Raabs nieuwe kantoor gaat tevens dienst doen als Europees distributiecentrum. Raab heeft fabrieken in Duitsland en Rusland. Het vervoer en transport wordt verzorgd door Expeditie Visser, waarmee nauw wordt samengewerkt. Visser en Raab worden op Centerpoort buren van elkaar.

Het kantoor wordt ook gebruikt als groothandelcentrum, van waaruit de detailhandel in geheel Europa wordt bediend. Tevens zijn er plannen voor een trainings- en opleidingscentrum voor wederverkopers en voor medewerkers van bedrijven die deel uitmaken van de Raab-Group. Op bedrijventerrein Nieuwgraaf komt een grote showroom in het huidige bedrijfspand van Raab Sfeerhaarden & Kachels, een van de bedrijven van Rob Janssen. Dit informatiecentrum voor particulieren blijft bestaan.

In het Europese kantoor komt ook het ontwikkelingsafdeling van het bedrijf Kutzner + Weber. Dat maakt deel uit van het Raab-concern en is gespecialiseerd in regeltechniek voor verwarming- en schoorsteeninstallaties, zoals roetfilters, ventilatoren, kleppen en dempers. Nieuwe producten worden voortaan ook in Duiven ontwikkeld, waarna ze worden geproduceerd in de bestaande fabriek in Maisach bij München.

Voor Rob Janssen is zijn nieuwe functie de verwezenlijking van een jongensdroom. "Op mijn 24'ste ben ik in deze business begonnen. Vanaf het eerst contact met Raab Duitsland klikt het. Raab heeft indertijd ook de start van mijn bedrijf mogelijk gemaakt. De kans die ik nu krijg, kan ik niet laten lopen." Op grond van zijn prestaties en innovatieve ideeën heeft de centrale directie van het Raab-concern de 42-jarige Duivenaar gevraagd om toe te treden tot de top van het bedrijf. Janssen wordt tevens adviseur verkoop van Raab in Europa.

Naast Duitsland en Nederland opereert Raab in 22 landen in Europa. Daar hoort Tsjechië nu ook bij. Janssen, die al enkele jaren zakelijk actief is in Tsjechië, is daar voor Raab momenteel met als standplaats Praag een groothandel in schoorsteenkanalen aan het opzetten. Op korte termijn slaat Raab tevens zijn vleugels uit naar Hong Kong en New York.

FOTOBIJSCHRIFT: Rob Janssen, Lianne Steerneman (directie secretariaat), Hans van Rooy (account manager) en Desire de Hoogt (adviseur verkoop) voor het nieuwe Europese logistiek centrum van multinational Raab op het Duivense bedrijventerrein Centerpoort.