Persberichten Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht, 04-07-2008

Opletten in verkeer

DRIEBERGEN Donderdagavond 3 juli is ter hoogte van de Wethouder Teselinglaan een jongetje van 3 jaar aangereden door een auto.

Vanachter een auto dook het jongetje vlak voor een naderende auto op. De 39-jarige bestuurster uit Leiderdorp kon net niet op tijd remmen en raakte het jongetje. Vervolgens is het jongetje overgebracht naar het UMC. Met een geplakte hoofdwond kon hij gelukkig weer snel huiswaarts, wel moest hij om de 2 uur wakker gemaakt worden uit voorzorg.

Negeren geslotenverklaring

GROENEKAN De politie heeft in de middag van donderdag 3 juli een controle gehouden op de Voordorpsedijk in Groenekan. Tijdens de spits geldt hier een geslotenverklaring. Niet iedereen hield zich hier aan, waardoor de politie bekeuringen heeft moeten uitschrijven. In een tijdsbestek van een uur zijn er 35 bekeuringen uitgegaan voor negeren van de geslotenverklaring. Gezien het hoge aanbod, kon de politie niet alle overtreders bekeuren.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft in de middag en avond van 3 juli op diverse plekken in de stad diverse verkeerscontroles gehouden. Zo werd er in Zeist west en centrum gecontroleerd en bekeurd voor onder andere fout parkeren, niet dragen van de gordel, mobiel bellen in de auto en rechts inhalen. Later op de avond werd men op de Arnhemsebovenweg op de snelheid gecontroleerd en hier maakte zich 6 mensen schuldig aan het overtreden van de snelheid.

Honingdief aangehouden

ZEIST Donderdagmiddag 3 juli is om 14.30 uur een 60-jarige inwoner uit Zeist aangehouden. De man had zich schuldig gemaakt aan het stelen van 5 tubes honing uit een supermarkt aan het Emmaplein. De verdachte bekende later op het bureau het feit gepleegd te hebben. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.