Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 04-07-2008

Verdachte bedreiging en mishandeling

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 4 juli een 25-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van het bedreigen en mishandelen van een 20-jarige man uit Utrecht. De politie ontving omstreeks 01.45 uur de melding dat de man was mishandeld door een onbekende man op de Amsterdamseweg. De politie trof de wegfietsende verdachte korte tijd later aan ter hoogte van het fietspad bij het Van Diemenpad. Na een korte achtervolging te voet wisten de agenten de man aan te houden. Hij werd geboeid overgebracht naar het bureau en ingesloten. De toedracht van de dreiging en mishandeling is onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Oproep getuigen: diefstal uit fietstas

AMERSFOORT Een 58-jarige vrouw uit Amersfoort werd op 3 juli op de Kattenbroekerweg rond 16.30 uur het slachtoffer van een brutale dief. Al fietsend vanaf de Meridiaan voelde ze net voor de rotonde iets aan haar fiets trekken. Toen zij omkeek zag ze dat haar tas uit haar fietstas werd getrokken door een onbekende man. De dader ging er op de fiets vandoor. Het slachtoffer zette nog de achtervolging in, maar kon de dief niet meer achterhalen.

Signalement dief: Man van rond de 20 jaar, getinte huidskleur en donkere kleding. Getuigen die de diefstal hebben gezien of meer informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie via tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.

Ongeval met letsel

HOOGLAND Bij de kruising Maatweg Bunschoterstraat Hamseweg vond op 3 juli omstreeks 12.30 uur een kop-staart botsing plaats tussen drie personenautos. Een 58-jarige man uit Nunspeet reed over de Maatweg en zag te laat dat er een paar autos voor hem stil stonden. De man kon niet meer op tijd remmen en botste tegen de auto voor hem aan die op de derde auto botste. De 51-jarige bestuurster uit Amersoort, die in de auto vooraan stond, is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Alcomobilist rijdt door na aanrijding

AMERSFOORT De politie heeft op donderdagavond 3 juli omstreeks 23.00 uur een 38-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed, het veroorzaken van een aanrijding en het doorrijden na deze aanrijding. De man reed bij de kruising Hogeweg en Ringweg achter op een auto van een 61-jarige man uit Apeldoorn die stil stond voor het rode verkeerslicht. Daarop reed de verdachte snel weg. De zoekende agenten troffen op aanwijzing van een alerte omstander een man aan die in de struiken lag bij de Hogeweg. Zijn auto stond nabij geparkeerd. Hij werd aangehouden en blies op het bureau 660 ug/l. De auto is in beslag genomen voor onderzoek. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.

Drie winkeldieven aangehouden

LEUSDEN De politie heeft op 3 juli drie mannen uit Den Helder aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij een winkel aan t Erf. De mannen gingen met tassen vol tandpasta de winkel uit zonder te betalen. Op aanwijzing van omstanders werden een 19-jarige en een 22-jarige man omstreeks 13.10 uur aangehouden op de parkeerplaats op de Dafplaats. De derde verdachte werd niet aangetroffen, wel de auto met zakken tandpasta. Een agent vatte post bij de auto en rond 15.30 uur kwam de derde verdachte een 22-jarige man aanlopen die wilde wegrijden. Daarop werd hij eveneens aangehouden. De mannen zitten vast voor nader onderzoek.