NTS Group


NTS-Group gaat joint-venture aan met Israëlische Shemer

Datum: 04-07-2008

De NTS-Group maakt bekend dat zij een joint venture (50-50%) aangaat met Shemer in Israël. NTS Shemer wordt een Israëlische B.V. Ook kondigt de NTS-Group de concentratie van de twee vestigingen van NTS Mechatronics in Eindhoven aan. Marc Hendrikse, CEO van de NTS-Group: "Deze stappen passen niet alleen binnen de internationale groeistrategie van de NTS-Group maar komen vooral tegemoet aan de behoefte van onze klanten."

Klanten van de NTS-Group vragen de organisatie steeds vaker om de regie in de totale productlifecycle van hun producten op zich te nemen. De joint venture versterkt de rol van de NTS-Group als effectieve en doelgerichte system supplier voor grote OEM's in West-Europa en bij nieuwe, internationale klanten met vestigingen in Israël.

Israëlische B.V.
De joint venture resulteert in NTS Shemer, een Israëlische B.V. Yaron Itai, CEO van Shemer, neemt voorlopig de leiding op zich. De eerste contracten van de joint venture met nieuwe opdrachtgevers zijn inmiddels afgesloten. Andere bedrijven hebben als potentiële opdrachtgever hun interesse bij de nieuwe joint venture al aangegeven.

Competence center
Door de oprichting van NTS Shemer kan NTS Mechatronics zich in Nederland verder ontwikkelen tot competence center met de verantwoordelijkheid voor innovatieve ontwikkel- en realisatietrajecten. Zodra de productie van een nieuwe machine een stabiel punt heeft bereikt, draagt het Nederlandse competence center de serieproductie in veel gevallen over aan een goedkopere assemblagefaciliteit van de NTS-Group. De NTS-Group kan vanaf 2009 op vier plaatsen ter wereld assembleren: Nederland, China, Tsjechië en Israël.

Concentratie in Eindhoven
De trend waarbij een deel van de productie naar lagere loonlanden wordt overgebracht, is al langer gaande. De groei van serieproductie zal steeds meer in het buitenland plaatsvinden. Daarom is er geen verdere uitbreiding van productieruimte in Nederland nodig, en is het van belang om de activiteiten op één plaats te concentreren. De locatie van NTS Mechatronics in Deurne verhuist daarom naar de huidige locatie van NTS Mechatronics in Eindhoven. Door de medewerkers onder één dak te verzamelen, wordt de kennis in Nederland op efficiëntere wijze ingezet, hetgeen de verdere ontwikkeling tot competence center ten goede komt.

Medewerkers blijven succesfactor
De verhuizing van Deurne naar Eindhoven brengt geen ontslagen met zich mee. Voor specifieke functies zal er zelfs uitbreiding plaatsvinden,omdat de aard van het werk verandert. Zowel de medewerkers in Deurne als in Eindhoven vervullen vanwege hun know how een grote rol in de succesfactor van NTS Mechatronics. De directie van de NTS-Group streeft er dan ook naar om met de huidige medewerkers de nieuwe fase in te gaan. Er worden geen mensen vanuit Nederland naar Israël verplaatst en vice versa.