NVZ Vereniging van Ziekenhuizen


NVZ jaarverslag 2007 'Op de bres voor de branche Dit jaar staan in het NVZ Jaarverslag de onderwerpen veiligheid, kwaliteit en vastgoed extra in de belangstelling er is op deze onderwerpen in 2007 veel resultaat behaald. De juridische wapenfeiten, zowel van de leden als van de NVZ), trekken daarbij de aandacht. Ze passen in een trend die waarneembaar is in samenleving en branche die zich laat aanduiden als 'de weg van de juridisering'. Als argumenten niet overtuigen, moet het recht dat doen.

In dit verslag wordt deze ontwikkeling beschouwd en verkend. Dat gebeurt onder meer in vorm van een interview met staatsraad prof. mr. J.E.M. Polak. Hij duidt juridisering in de maatschappij en de weerslag ervan op onze branche. In interviews met leden kunt u lezen welke betekenis de verschillende rechtszaken die speelden of spelen hebben voor de branche. Ook de lessen voor de toekomst komen daarbij aan de orde.

Verder kunt u in dit verslag kennisnemen van de diverse ontwikkelingen die op de branche afkomen en de wijze waarop de NVZ daarin koers houdt. Het beleidskader, de daarbinnen behaalde resultaten en het jaaroverzicht illustreren ook het belang van onze branche voor de samenleving in het algemeen en de patiënt in het bijzonder.

NVZ Jaarverslag 2007