Persberichten Heuvelrug, 12.00 uur

Utrecht, 04-07-2008

Verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op donderdagochtend van 07.30 tot 12.00 uur verkeerscontroles gehouden op twee locaties in Veenendaal in samenwerking met het regionale Scooterteam van de politie Utrecht. Op de Nijverheidslaan en de Prins Bernhardlaan werden 39 bromfietsen gecontroleerd. In totaal 19 bestuurders werden bekeurd voor diverse overtredingen. Zo werden onder andere boetes uitgeschreven voor snelheid (9x), niet kunnen tonen rijbewijs (5x), ondeugdelijke uitlaat (2x), niet dragen van de helm (2x), ondeugdelijke remmen (2x) en ondeugdelijke stuurinrichting (1X).

Winkeldievegges aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft op donderdagmiddag 3 juli rond 15.00 uur twee 14-jarige meisjes uit Veenendaal aangehouden op verdenking van diefstal van kleding uit twee winkels in het centrum. De meisjes waren betrapt door het personeel van een winkel in de Corridor toen zij met onbetaalde kleding de winkel verlieten. De meisjes bekenden de diefstallen. De meisjes krijgen een alternatieve Haltstraf. De ouders zijn op de hoogte gebracht van de aanhouding. Een winkel aan de Hoofdstraat heeft hen een winkelverbod gegeven.

Brand in flatwoning

VEENENDAAL De politie ontving op donderdag 3 juli rond 12.40 uur de melding dat er brand was uitgebroken in een flatwoning aan het Zuiderkruis. Er bleek niemand meer in de woning aanwezig en de brandweer bluste de brand. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand en houdt een buurtonderzoek.

Snelheidscontrole

RENSWOUDE De politie heeft op donderdag 3 juli tussen 15.00 en 17.00 uur een snelheidcontrole gehouden op de Provinciale weg N224. In totaal werden 1427 voertuigen gemeten op snelheid. Hiervan reden 31 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 73 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.