Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

4000 kinderen op The Final in Ahoy

Jeugdwethouder Leonard Geluk opende vrijdag 27 juni The Final voor het basisonderwijs, het slotevenement van de Rotterdamse schoolsportkampioenschappen.

Finaleronden
In veertien takken van sport vonden finaleronden plaats, waarbij ruim 4000 kinderen deelnamen aan handbal, tafeltennis, judo, atletiek, voetbal, uni hockey, basketbal, volleybal, badminton, break- and streetdance, dammen, schaken en korfbal.

Grote winnaar
De grote winnaar van The Final is de Woltjerschool uit deelgemeente Delfshaven.
Zij scoorden overall de meeste punten en werden daarmee dit jaar schoolsportkampioen van Rotterdam.

Gevarieerde formule
The Final is de afgelopen jaren uitgegroeid tot meer dan alleen de finale van schoolsporttoernooien. Er is gekozen voor een gevarieerde formule die bestaat uit voeding, sport, fun en entertainment om de actieve, maar vooral ook de inactieve jeugd een beweegimpuls te geven. Ruim 12.000 leerlingen in de leeftijd van 8 t/m12 jaar namen hieraan deel.

Strijd tegen overgewicht
The Final vloeit voort uit het Actieprogramma Voeding en Beweging van de Gemeente Rotterdam en wordt uitgevoerd door de dienst Sport en Recreatie. Het Actieprogramma Voeding en Beweging gaat de strijd aan tegen overgewicht en bewegingsarmoede door het stimuleren van een gezonde leefstijl bij de Rotterdamse jeugd.