KNWV

Nieuwsbericht Surfen

4-7-2008

Kitesurfer Kevin Langeree eerste van de wereld

Kitesurfer Kevin Langeree heeft op de Dominicaanse Republiek de eerste plaats op de wereldranglijst gepakt. De 20-jarige Noordwijker won de vierde World Cup van het seizoen in het warme water van Cabarete met overmacht.

Regerend Nederlands kampioen Kevin Langeree was vooraf gewaarschuwd voor de sterke concurrentie van vooral lokale rijders. Na zijn overwinning in 2006 sneuvelde Langeree vorig jaar, samen met veel favorieten, vroegtijdig in het toernooi. Bovendien wist nog nooit een kitesurfer het evenement op de Dominicaanse Republiek twee keer te winnen,

Gelukkig kon ik de hele week geconcentreerd blijven en had ik weinig problemen met de lokale favorieten, aldus Langeree achteraf vanuit de Dominicaanse Republiek. Veel wereldtoppers kenden echter een minder succesvolle week. Van de tien beste kitesurfers in de wereld, wist alleen regerend wereldkampioen Aaron Hadlow naast Kevin Langeree de kwartfinales te bereiken.

In de finale moest Langeree het opnemen tegen diezelfde Hadlow. Ik maakte nog een foutje in de finale. Tijdens een crash kwam mijn kiteboard in het publiek terecht. Gelukkig kon ik daarna snel weer het water op en mijn trics verder perfect uitvoeren. Dit is een hele mooie overwinning. Vooral omdat nog niemand eerder hier twee keer wist te winnen. Mij is dat nu in 2006 en 2008 gelukt.

Dit seizoen vecht Langeree samen met Hadlow om de wereldtitel. Na vier van de tien wedstrijden is duidelijk dat alleen de Engelsman de Nederlander van zijn eerste wereldtitel kan afhouden. Beide wonnen nu twee van de vier World Cups. Langeree staat echter bovenaan de wereldranglijst, omdat hij de laatst gevaren wedstrijd winnend wist af te sluiten.

Nu moet ik proberen om de eerste plaats vast te houden, keek Langeree vooruit op de komende weken. Ik vlieg vannacht nog terug naar
Nederland. Volgende week varen we in het Spaanse Tarifa. We beginnen daarmee aan een serie wedstrijden in Europa. Die wedstrijden liggen mij altijd. Ik vind het lekker om dichter bij huis te varen.

Het wereldkampioenschap kitesurfer bestaat uit tien World Cup
wedstrijden verspreid over de hele wereld. Volgende week staat in Spanje (Tarifa) de vijfde stop op het programma. Waarschijnlijk valt pas in het najaar de beslissing. Het verschil is heel close tussen Aaron (red. Hadlow) en mij. Waarschijnlijk wordt pas tijdens de laatste wedstrijd in Chili duidelijk wie er wereldkampioen wordt. Maar mijn kansen worden steeds beter. De resultaten zijn goed en ik voel me ook nu nog steeds sterker worden.