Stad Brussel


Preventief HITTEPLAN vanaf 1 juli 2008

Vanaf 1 juli 2008 is het Preventief Hittegolfplan terug in werking. De Buurthuizen - Centra voor maatschappelijke buurtanimatie, in partnership met het OCMW doen een oproep tot solidariteit.

0800 35 550

Via dit gratis nummer kunnen bejaarde personen, alleenstaanden of kwetsbare personen die op het grondgebied van de Stad Brussel wonen, het ganse jaar beroep doen op het "hittegolfplan".

Concreet gezien, bij grote hitte (meer dan 28°), zullen teams van de Buurthuizen (maatschappelijk assistenten, hulpverzorgers, ...) in partnership met het OCMW en de diensten van de Stad, huisbezoeken doen bij de bejaarde personen die het wensen. Zij zullen informeren naar hun gezondheidstoestand (uitputtingsverschijnselen door de warmte, ...), naar de temperatuur binnenshuis, raadgeving verstrekken voor o.a. een correcte hydratatie...Ze treden bovendien op als tussenpersoon bij de maatschappelijk werkers van de buurthuizen om probleemsituaties te voorkomen.

Wie van de voorziene hulp wil gebruik maken moet zich inschrijven via het gratis nummer 0800 35 550.

Oproep tot solidariteit aan alle inwoners : zijn er mensen in uw omgeving die hulp zouden nodig hebben laat het ons dan weten via het groen nummer.