Gemeente Gouda


Koninklijke onderscheiding voor de heer M.M. Natzijl (4-7-2008)

De heer M.M. Natzijl is vrijdag 4 juli 2008 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het bijbehorende lintje ontving meneer Natzijl bij zijn afscheid als docent bij PABO de Driestar uit handen van burgemeester Wim Cornelis. Utrechter Chiel Natzijl ontving de onderscheiding vanwege zijn uitzonderlijke inzet voor het praktisch verkeersexamen in de gemeente Gouda.

Nadat de Goudse afdeling van Veilig Verkeer Nederland was opgehouden te bestaan heeft de heer Natzijl veelal in eigen tijd en geheel belangeloos de organisatie van het praktisch verkeersexamen verankerd in zijn onderwijsprogramma. Onder zijn leiding organiseren studenten van de Pabo Driestar-Educatief het praktisch Verkeersexamen. Dank zij hem kunnen ieder jaar honderden Goudse basisscholieren ter afsluiting van hun verkeerslessen het praktisch verkeersexamen afleggen.

Daarnaast is de heer Natzijl actief als bestuurslid van de bond van zondagsscholen en als voorzitter van de Vereniging van Leraren Schoonschrijven en Machineschrijven.


---