Politie Gelderland-Midden

Zes winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 4-7-2008 13:05:07

ARNHEM - De politie heeft donderdag 3 juli zes winkeldieven aangehouden. In een winkel aan de Hanzestraat werd een 46-jarige Arnhemse rond half één betrapt toen zij de winkel inliep en het alarm afging. Een beveiligingsmedewerker vond in de tas van de vrouw een pyjama die de Arnhemse even daarvoor vanuit een andere winkel in dezelfde straat had meegenomen zonder hiervoor te betalen. De politie werd gewaarschuwd waarop de vrouw werd aangehouden. De Arnhemse bekende de pyjama uit de winkel te hebben meegenomen. Na verhoor werd zij met een boete op zak in vrijheid gesteld.
(08-093733)

In een winkel aan het Johnny van Doornplein werden rond drie uur twee meisjes van dertien en veertien jaar uit Herveld en Hemmen betrapt op het meenemen van twee ringen en een hemdje. Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bekenden ze de diefstal te hebben gepleegd. Tegen hen is proces - verbaal opgemaakt.
(08-093817)

Een dertienjarige Arnhemmer werd rond half vijf betrapt in een winkel aan de Oostburgwal op het meenemen van een chocoladereep. Winkelmedewerkers vatten de jongen in de kraag en belde de politie. Na verhoor werd de jongen op vrije voeten gesteld. (08-093894)

In een winkel in de Ketelstraat werd een zeventienjarig meisje aangehouden. De Arnhemse werd rond zes uur betrapt toen zij de winkel uitliep en het alarm afging. In de haar tas werd een tasje gevonden die uit de winkel afkomstig was. Het meisje werd na verhoor in vrijheid gesteld.
(08-093920)

Rond half acht werd een 26-jarige Arnhemmer in de kraag gevat aan het Waardmanspad. Een medewerker van een winkel aan de Hoefbladlaan had even daarvoor de man betrapt op het meenemen van vier stukken kaas en een pak vlees. De man wist te ontkomen, waarop de medewerker hem achtervolgde. De Arnhemmer zou vervolgens een woning zijn binnengegaan waarop de politie werd gewaarschuwd. Toen agenten bij de woning kwamen, zagen ze hem via de tuindeur de woning uitvluchten. Na een korte achtervolging kon de Arnhemmer worden aangehouden. De man bekende de winkeldiefstal en werd op vrije voeten gesteld. Tegen hem is proces - verbaal opgemaakt.
(08-093937

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---