Bredeschool.nl

Kinderen bouwen brede school

vrijdag 04 juli 2008

Op het landgoed Old Heino werken kinderen aan de vormgeving van het dorp Heino in 2020. Tijdens de Timmerweek verrijzen er huizen, een legerhut én een brede school.

Hoe ziet Heino er uit in 2020? Daar mochten de kinderen van de christelijke basisschool `De Gouden Emmer' over meedenken met het timmerproject deze week. Sinds maandag geven de basisschoolleerlingen vorm aan hoe het dorp er volgens hen in de toekomst moet uitzien. Een team van zeven meiden nam hamer en spijkers ter hand om de brede school te bouwen.

De school kreeg de naam All Star. `Dat vonden we mooi. Het moest een plek worden waar gespeeld en gesport kan worden', aldus de timmervrouwen in spe. De dames bouwden een twee verdiepingen hoge school inclusief leeshoek, schoolbord, banken, boeken en een heuse glijbaan.Vanavond zal de jury bepalen wie het mooiste bouwwerk in elkaar heeft gezet.

Na de zomer start er een onderzoek naar de mogelijkheden voor een brede school in Heino. Aanleiding voor het onderzoek is de afwijzing van een eerder plan. Het plan van de gemeente stuitte in april op verzet bij de inwoners die bang waren voor meer verkeersdrukte rond een brede schooleiland aan de Brinkweg. Het college gaat nu op zoek naar nieuwe alternatieven.