PvdA Rotterdam


Buslijn 77 terug in Charlois

Vr 4 Jul 2008 - Redactie

Buslijn 77 komt terug in Charlois. En daar is de PvdA heel blij mee. Uw én onze jarenlange strijd is eindelijk beloond.

Door het verdwijnen van deze buslijn werden winkels en verzorgingshuizen, maar ook de begraafplaats moeilijk bereikbaar.Erg lastig voor alle reizigers. Maar vooral voor de ouderen die helemaal van goed openbaar vervoer afhankelijk zijn. Meer ouderen bleven vaker en vaker noodgedwongen thuis. En zo raakten meer ouderen steeds meer in een sociaal isolement.

De PvdA Charlois heeft zich steeds tegen de afschaffing van buslijn 77 verzet. Ook de PvdA Rotterdam heeft alles op alles gezet om deze buslijn te behouden. Helaas heeft het vorige stadsbestuur onder leiding van Leefbaar Rotterdam toch besloten in 2003 buslijn 77 op te heffen.
Sinds maart 2006 maakt de PvdA Rotterdam weer deel uit van het stadsbestuur. En vanaf dag één hebben we ons best gedaan om de bus weer terug te krijgen. Gelukkig met steun van heel veel bewoners van Charlois en andere delen van Rotterdam.

En met succes. Er is een oplossing gevonden waar we trots op zijn. Er komt een ringlijn, een nieuwe verbinding voor de wijken Charlois, Pendrecht en Zuidwijk. De bus gaat stoppen bij de verzorgingshuizen, het Zuiderziekenhuis en het Zuidplein. Zo hebben we de steun van heel veel Rotterdammers omgezet in een mooi resultaat. Niet door van alles en nog wat te roepen, maar door hard te werken. In de gemeenteraad en daarbuiten. Dat doen we met gratis openbaar vervoer voor 65 plussers. Dat doen we met buslijn 77.

Vanaf 7 juli gaat de bus elk half uur rijden. De bus is goed toegankelijk voor reizigers die minder goed ter been zijn. We gaan nog proberen in 2009 de bus onder de normale dienstregeling te laten rijden. Dat betekent nog meer service.

Gratis Openbaar vervoer 65 plussers
De PvdA wil dat 65 plussers gratis openbaar vervoer krijgen. Daarom hebben we gezorgd voor een proef met gratis openbaar vervoer. Die was een groot succes. De komende maanden gaan oudere Rotterdammers weer voor de tram, bus en metro betalen. Dan kunnen we de resultaten van het gratis reizen én het reizen tegen betaling met elkaar vergelijken. De PvdA kijkt vol vertrouwen uit naar de uitkomsten van deze vergelijking. En we rekenen er dan ook op dat per 1 januari 2009 definitief een positief besluit over het gratis openbaar vervoer voor 65 plussers gaat vallen.

Dossier


* Verkeer en Vervoer

OV-verbod voor lastpakken
OV-week

Foto album


* PvdA test toegankelijkheid CS