Gemeente Rotterdam

Golf Park Rotterdam komt te liggen aan de westkant van de Delftse Schie en wordt dé achttien holes wedstrijd golfbaan van Rotterdam, inclusief driving range en negen oefenholes. Het park wordt openbaar toegankelijk en krijgt ook uitgestrekte wandel-, fiets- en skeelerpaden, sportvislocaties, een uitkijktoren en een heel bijzonder clubgebouw.

Deelgemeente Overschie is blij met de aanleg van de golfbaan: niet alleen voor golfers, maar ook voor andere recreanten en sporters worden de sport- en recreatiemogelijkheden in Overschie fors vergroot. Het plan past ook goed in het bestuursprogramma van de deelgemeente: het groene golfpark vergroot de uitstraling van Overschie en voegt een flink groengebied toe waar bewoners volop kunnen sporten en bewegen.

Groen dak
Het clubgebouw krijgt een groen dak met gras en andere begroeiing. In het clubgebouw komen ook niet-golfers aan hun trekken, met een sauna, fitnessruimte, squash- en tennisbanen. Ook komen er in het gebouw kleed- en wasruimtes, kantoorruimtes en vergaderzalen, een golfshop en uiteraard horeca.

Natuurlijke overgang
Golf Park Rotterdam wordt gebouwd in de Oost-Abtspolder op een terrein van 67 hectare dat grenst aan de Matlingeweg. Het park is zodanig ontworpen dat het naadloos overloopt in de omgeving. Niet alleen door veel groene beplanting te gebruiken, maar ook door de vloeiende vormen van de gebouwen op het terrein. Architectenbureau KOW heeft gezorgd voor een natuurlijke overgang van stedelijk gebied naar polder, geheel volgens de wens van de gemeente, provincie en het hoogheemraadschap. KOW is onder meer bekend van het in het oog springende hoofdkantoor van Mammoet bij de Beneluxtunnel in Schiedam.

Voor de bouw van Golf Park Rotterdam wordt gebruikgemaakt van natuurlijke, duurzame materialen. De bouw begint in 2009, in 2010 moet het park klaar zijn. Naar verwachting telt de regio Rotterdam tegen die tijd zon 35.000 golfers. Nu zijn dat er al tussen de 25.000 en 30.000.

Kijk voor meer informatie op www.golfparkrotterdam.nl.

Een eerste foto-impressie van het toekomstige Golf Park Rotterdam in Overschie.

Bron: Gemeentewerken, 04-07-2008