Rabosport.nl te zien via brabants dagblad

04/07/2008 14:36

Rabobank Nederland

Sportfans kunnen vanaf vandaag op www.brabantsdagblad.nl/rabosport achter de schermen kijken van hun favoriete sport. Tijdens de Tour de France en de Olympische Spelen zullen op dit kanaal veel video's te zien zijn van de Rabo sporters. Het komende kwartaal wil Rabobank leren van de werking en dynamiek van deze innovatieve samenwerking met Brabants Dagblad.

"Als grootste sportsponsor van Nederland kan Rabobank sportliefhebbers unieke beelden bieden die je niet bij de reguliere sportverslaggeving ziet", zegt Marco Mur, als programmamanager verantwoordelijk voor Rabo TV vanuit Rabobank Nederland. "Door samenwerking met het Brabants Dagblad brengen wij de video's naar de doelgroep toe. Waar het Brabants Dagblad de focus legt op actualiteit, bieden wij het publiek verdieping via ons eigen Rabosport.nl platform."

"Rabobank beschikt over aanvullend videomateriaal dat wij onze bezoekers niet willen onthouden", aldus Désirée Donkers, new business development manager bij Brabants Dagblad. "Een duidelijke scheiding tussen journalistieke onafhankelijkheid en commercie is belangrijk. De keuze voor het branded channel binnen www.brabantsdagblad.nl is hierin een goede oplossing".

Rabosport.nl (www.rabosport.nl) is gelanceerd in april 2008. Het platform bevat nieuws van de door Rabobank gesponsorde sporten hockey, paardensport en wielrennen en vertoont exclusieve beelden, alsmede unieke portretten van sporters zoals Fatima Moreira de Melo, Theo Bos en Anky van Grunsven.

Concept, design en beheer van het Rabo Sport kanaal op Brabants Dagblad wordt verzorgd door QNH Interactive uit Amsterdam in samenwerking met Brabants Dagblad.