Nieuwe voorzitter Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)

04/07/2008 14:37

Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVVP)

Tijdens de Ledenraadvergadering van 25 juni jl. hebben de raadsleden van de NVvP unaniem ingestemd met de voordracht van Rutger Jan van der Gaag als nieuwe voorzitter van de NVvP. Deze functie zal hij per ingang van december 2008 gaan bekleden.

Van der Gaag is als psychiater werkzaam bij Universitair Centrum St. Radboud en Karakter Universitair Centrum Kinder- & Jeugdpsychiatrie. Hij is academisch aangesteld, maar is ook werkzaam binnen de algemene GGz. Hij behandelt patiënten in alle leeftijdscategorieën, binnen de kinder- & jeugdpsychiatrie, de volwassenen psychiatrie, de forensische- en de verslavingspsychiatrie. Daarnaast is hij opleider in de kinder- en jeugdpsychiatrie en al twee decennia nauw betrokken als docent bij de algemene opleiding. Rutger Jan heeft al ruim ervaring in verschillende geledingen van de Vereniging (o.a. Ledenraad, Concilium, Commissie Nieuwe Opleidingseisen).

De NVvP is een wetenschappelijke Vereniging die bijdraagt aan een goede geestelijke gezondheidszorg. Zij onderneemt activiteiten gericht op het ontwikkelen en onderhouden van de professionaliteit van de psychiater. Hierbij wordt te allen tijde zicht gehouden op de belangen van de patiënt.

Vanaf december 2008 zal Van der Gaag, als voorzitter, zich inzetten voor het behartigen van de belangen van psychiaters en ook van de patiënten en hun naasten. Hij heeft aangegeven zich daarbij te willen richten op met name kwaliteit, kennisuitwisseling en communicatie. De wijze waarop hij dit wil doen benoemde hij zelf als de 3 G's: "Gezamenlijk, Gedragen door kennis en Genoeglijk".

Tijdens het Najaarscongres, op 21 november 2008, zal de overdracht van het voorzitterschap van Rob van den Bosch naar Rutger Jan van der Gaag plaats vinden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.nvvp.net