Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Bewoners krachtwijken Groningen kiezen Go4it als beste project

03-07-2008

Jongeren, spelen en integratie zijn op de wijkstemdag in Groningen als winnaars uit de bus gekomen. Bewoners van de Korrewegwijk en De Hoogte konden op 20 juni hun stem uitbrengen op het beste project om de wijk te verbeteren. 'Go4it' van Halt Noord Nederland kreeg de meeste stemmen.

Het project Go4it zet jongeren in om allerhande vrijwilligerswerk te doen in de wijk. Op deze manier hoopt Halt jeugdcriminaliteit tegen te gaan en de veiligheid in de wijk te bevorderen. De tweede plaats ging naar 'Kleurrijk buffet', een idee van Ellen Vissia en Augustine Niaré om mensen uit verschillende culturen met elkaar in contact te brengen. En op de derde plaats eindigde het idee om spelcontainers te plaatsen in de wijk.

Bewoners konden stemmen op 22 verschillende initiatieven en projecten. Deze waren door henzelf ingediend voorafgaand aan de wijkstemdag. De projecten moesten op een of andere manier de wijk mooier, netter, veiliger en gezelliger maken.

Sport en spel
Op de wijkstemdag waren naar schatting 250 mensen aanwezig. 's Avonds konden alle bewoners vanaf twaalf jaar een rapportcijfer geven aan de ideeën. De gehonoreerde ideeën zijn met name gericht op spelen en sporten voor de jeugd en integratie. Integratie tussen verschillende culturen en leeftijdsgroepen, studenten en niet studenten in de wijk. wijkstemdag
Bewoners van de Groningse wijken De Hoogte en Korrewegwijk gaven op de wijkstemdag rapportcijfers aan projecten, ideeën en initiatieven van andere wijkbewoners die de buurt beter, mooier en veiliger moeten maken.

Zie ook:
Fotoreportages Groningse krachtwijken